bugün, kalan hayatımın birkaç günü öylece gidiverdi
2025 28. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2025 19:18
Kitap Yan Pasaj yayınlarından çıkıyor. Fransa'da bestseller olarak tanıtılan kitap Maud Ankaoua tarafından yazılmış 293 sayfadan oluşuyor . Orijinal adı Kilometre Zero. Gülşah Ercenk tarafından çevrilen eserin 1.baskısı Temmuz 2019'da, okuduğum 26.baskı ise Eylül 2025'te çıkmış. Gelelim içeriğine. Okumayanlar için eser içeriğine yönelik bilgilendirme mevcut olduğunu belirtmek isterim. Ana karakter Maelle, oldukça yoğun bir iş yaşantısına sahip. Hayatının merkezine koyduğu işinden arta kalan zamanlarda yaşıyor. Çok mutlu değil ama yoğunluktan mutsuzluğunun da farkında değil. Günün birinde uzun zamandır görüşmediği yakın arkadaşı Romane onunla görüşmek ister. Görüşmede, ciddi bir hastalık geçiren arkadaşı ondan bir istekte bulunur . Bu isteği yerine getirmek için uzuuun bir yolculuk yapar. Bu yolculuk kişisel bir yolculuğa döner. İçine doğru yaptığı yolculukta "anda kalma" vurgusu ile daha önce muhtemelen duyduğunuz kişisel gelişim hikayelerine tanık oluyorsunuz. Yüreklendirmek için yazılmış cümleler, derinliği olmayan bir hikaye, sonucu en baştan belli bir kurgu ile okunması güç bir kitap haline gelmiş. Kitap 15-16 yaşlarında bir birey için farklı, heyecan verici hatta tetikleyici güce sahip olabilir . Ama ileri yaşlardaki okuyucuya kendini gerçekleştirme çabası ,anda kalma hikayeleri çok cazip gelmeyebilir. Bir çeşit kişisel gelişim romanı diyebiliriz. Satış pazarlamanın eser içeriğinden daha iyi olduğunu düşündüren bir eser oldu benim için. Elbette tamamen zevk ve tercih meselesi olsa da ben keyif almadım. Kalan hayatımın birkaç gününü bu kitaba ayırmaktan memnun değilim. Yine de "sen istersen başarırsın , içindeki güce inan, kalbinin sesini dinle, sonuca değil sürece odaklan " gibi yüreklendirici (!) yönlendirmelere ihtiyaç duyarsanız tercih edebilirsiniz. Anlatımı akıcıydı. Kolay okunabilen bir kitaptı .
Bugün Kalan Hayatımın İlk GünüMaud Ankaoua · Yan Pasaj Yayınları · 20238,2bin okunma