Aslında kitabı yarım bırakmak istemiyordum kendimi çok zorladım, normalde bi kitabı yarım bırakamama gibi bir huyum vardır ama bu kitapta çok fazla sıkıldım. Rsye girmeme sebep olacaktı o yüzden yarım bırakmak zorunda kaldım. Araya bir kitap sıkıştırayım, sonra onu okurum dedim ama Gölge ve Kan kitabını bitirdikten sonra elim bu kitaba gitmedi. Bir kitap daha sıkıştırayım belki olur dedim ama bugün fark ettim ki ben bu kitabı okumayı tamamlamayacağım. Aslında Nesta Ve caisan in atışmalarını okumak keyifli olsa da evrenden sıkılmış olabilirim ya da Rays ve Feyre den aldığım hazzı bu ikiliden alamamış olabilirim. Her ikisi de olabilir ama evren kesinlikle çok sıktı. Üzülerekten yarım bırakıyorum :(
Yazarın maalesef ki ilk kitapları hep sıkıcı olmak gibi bir sıkıntısı var. Aslında sıkıcıdan ziyade, ana karakterle birlikte her şeyi öğreniyor ve anlıyoruz. Bu da kitabı çok yavaş ilerletiyor. Sanırsam bu kitap da Nesta ile Caisan'ın hikayelerinin başlangıcıydı ve bundan sonraki çıkacak olan kitapta da ikisinin maceralarını okumaya devam edeceğız. Tam bir bilgiye sahip değilim, bu sadece benim tahminim yanlışım varsa kusura bakmayın. Beni kitaptan iten çok yavaş ilerlemesi. Kesinlikle.
Bir diğer sebep ise, sanırım bu en büyük etkenden biri, yazarın bakış açısı ile okumam. Genelde ben karakterlerin anlatımı ile okumayı daha çok seviyorum. Yazarın bakış açısı ile okuduğumuzda olaylara tam odaklanamıyorum. Karakterlerin hissettikleri duyguları hissedemiyorum. Okuduğum kitapta karakterlerle birlikte yaşamak ve hissetmek bana keyif verir. Bu kitapta o hissi yaşayamadığım için yarım bıraktım.
Ve son sebep ise kitabın çoğu kısmının, sahnelerin kesilip kitabı kısaltmaları. Bu da olayların gidişatını bozdu ve çoğu yeri anlamamda zorluk yaşattı. Her şey yarım yamalak ve bu çok sinir bozucuydu. Bu olaya daha fazla dayanamadım. O kadar uğraşılmamış bir şekilde çıkartılmışlar ki paragrafları, le arkadaşım bi okusaydınız gözden falan geçirseydiniz en azından hadi kesiyorsunuz, doğru düzgün yapın yani. Bi bok anlamadık böyle olunca. Neysa.
Yazarın evreni çok iyi. Yazım dili de iyi ama beni rahatsız eden bu pürüzler kitabı yarım bıraktırdı. Nestadan nefret ediyorum. Yok çok şey yaşamış da, bilmem neymiş de arkadaşım kardeşlerinde aynı şeyleri yaşadı. Hele Feyre, Feyre neler çekti biliyor musun sen? Çok mız mız bir kız gerçekten. Tahamülüm yok kıza. Bu kitapta Neyta'yı anlayacaksın dediler. Nereye anlıyorum gıcık işte! Hayat devam ediyor, bir şekilde senin de devam etmen gerekiyor. Kardeşlerin kendini geliştiriyordu, sen de öyle yapsaydın?! Feyre'nin insanken karnını doyurmak için kurtlarla savaşırken sen evde sıcakta oturuyordun, Feyre karda kışta ordan oraya koşturuyordu? Sen güzel cici cici elbise alacam diye uğraşıyordun? Çok abartıyordu, duyguları çok yoğun ve gereksizdi bence.
Neysa kitap güzel olsa da yarım bırakıyorum. Bir ara belki geri dönerim diye, kaldığım yere, eşimin bana aldığı güllerden birini koydum. Şimdilik hoşçakal.