Puan vermedi·528 syf.····Okunma: 08 Aralık 2025 17:14 Gökçen serisi 4 kitabın da incelemesidir.
Kısaca konudan bahsedersem şöyle...
Bundan 20 yıl önce babaları asker olup aynı görev yerinde çalışan iki küçük çocuğun hikayesi anlatılıyor önce, daha sonra babalarının şehit olması ile ikisi de aileleri ile memleketlerine dönüyor. Aradan yıllar geçiyor ve başrol kız doktor, erkekse asker oluyor. Ve başrol erkek babaları ölmeden önce son görev yerleri olan yerde göreve başlıyor. Başrol kız da vatan görevini yerine getirmek için aynı yerde doktorluk mesleğine başlamak için yola çıkıyor. Orada tekrar karşılaşıyorlar ve başta anlaşmazlıklar olsa da yakınlaşmalar başlıyor.
Yan karakterler de hikayede kısa kısa yer alıyor.
Aslında ilk kitabın incelemesiymiş gibi göründü ama olaylar bu yani başroller bol bol anlatılırken, olaylar dur durak bilmezken yan karakter de hikayede kısa kısa yer alıyor.
Evet kitap bir askeri kurgu olarak yazılmış ama ne yalan söyleyeyim okuduğum ilk askeri kurgu olmasına rağmen aman aman bir beğeni oluşturmadı bende. Başroller tam da başrol şeklinde bol bol anlatılmıştı, yan karakterler aralara serpilmiş kısa kısa bölümler içindeydi ve onlar hakkındaki sorularım cevaplanamadı yani.
Normalde seri kitapları da severim aslında ama bu seride 3. Kitabı zor bitirdim 4. Ye de zor başlayıp yarım bıraktım. Yazarın dili ne sıkıcı ne de akıcıydı ama sanırım sıkılma nedenim sürekli başrolleri anlatıp, tartışmalarını konu alıp en sonunda da yalapşap ile bitirmesiydi.
Kısaca öyle abartılacak ve uzatılacak bir seri değildi bence. Bir de sanırım biraz lise döneminde okunacak bir seri yani ne o dönemden önce (ki bence asla okunmamalı) ne de sonraki dönemde(dili basit ve sıkıcı gelecektir) okunmamalı. Ama siz bilirsiniz yine de, iyi okumalar.