2025 71. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2025 23:36
Ne zaman öleceğinizi bilmek ister miydiniz? Althea Zoltaire 3 yıl sonra öleceğini biliyor ve istediği tek şey bir şövalye olmak. Ne yazık ki yıllar önce bildirilen bir kehanet sonucunda kadınların savaşçı olması yasaklanmış durumda bırakın savaşçı olmayı kılıç taşımaları bile yasak. Ama bütün bunlar Thea'nın hayallerini gerçekleştirmesine engel olacak mı? Öncelikle belirtmem lazım ki karakterimizin 17 yaşında olmaması beni çok mutlu etti. Bu tür sisteme karşı ayaklanan kadın karakterler genelde o yaşlarda oluyor ve ben genç yetişkin kitapları okumaktan pek hoşlanmıyorum. Gelelim çiftimize... Yazarımız düşmandan aşka başlasın ve yavaş yavaş yansın istemiş çok da güzel yapmış hatta bu kitabın sonundan yola çıkarak söyleyebilirim ki ikinci kitapta da yavaş yavaş yanmaya devam edeceğiz. Ama karakterlerin yaşı göz önüne alındığında bir tık daha çatışması yüksek düşmandan aşka slow burn okumak isterdim. Ki konumları itibariyle bu çatışma durumuna da çok müsaitlerdi. Kitabın ilk yarısında birlikte seyahat etmek zorunda kaldıkları kısımda çok iyiydi bu çatışma dinamikleri ama bir noktadan sonra bence durağanlaştı. Hatta yazarımız sadece çiftimiz arasında değil hikayenin genelinde bir durağanlaşmaya gitti kitabın sonlarına doğru. Yani kafamızda soru işareti olan mükemmel olaylar var ama sanki bu olayların büyüklüğü bize yeterince hissettirilemedi. Tabii bunun ilk kitap olduğunu da göz önünde bulunduruyorum ve bir başlangıç olarak bakarsak devam kitaplarında olayların daha hararetli duruma geleceğini düşünüyorum. O yüzden çok da şikayet etmeyeceğim bu durumdan sadece dile getirmek istedim. Kitabın geneline bakarsak okuması oldukça kolaydı. Yardımcı karakterler kendini sevdirmeyi başardı. Kötüler de kendinden nefret ettirmeyi... Hikâye güzel bir şekilde kurgulanmış dediğim gibi devam kitaplarında olayların daha da karışacağını kestirebiliyorum ve bu karmaşıklığı okumayı iple çekiyorum.
Kan ve ÇelikHelen Scheuerer · Martı Yayınları · 202529 okunma