Dual - JazeMısra Mutlu
DUAL – Yorumum
Merhaba Size #dualjase kitabı ile geldim. Bu kitap, yazarla tanışma kitabım oldu ve iyi ki de okumuşum.
Alin bir dergi yazarı, Nart ise bir ressam. İkilinin yazarlık kampında başlayan tanışması, Nart ve Aze’nin çaldığı duygulu “Ağlatan Qafe” eşliğinde başlar. İki genç Çerkez’dir. Hatta Alin’i de Çerkez sanarlar ama o “Türk’üm” diyerek düzeltir. Üçlü iyi anlaşır; ancak Alin’in arkadaşı Janseli’nin kampa gelişi ortamda küçük bir gerilim yaratır. Çünkü Aze, Janseli’yi geçmişten tanımaktadır.
Bu durum Alin ve Nart’ın bağını etkilemez. Aksine, beraber yazdıkları kitap ve birbirlerini tanıma süreçleri, aralarında çok güzel bir ilişkinin başlamasına vesile olur. Kitapta Çerkeslikle ilgili birçok detay geçiyor; benim en sevdiğim ise Nart’ın Alin’e “kaşen” diye seslenmesiydi. Sevgilim demekmiş
DUAL sadece bir aşk romanı değil; üretmenin, birlikte yaratmanın ve “biz” olmanın anlamını anlatan çok katmanlı bir eser. Alin’in yaratıcı ruhuyla Nart’ın zekâsının birleştiği noktada gerçekten de bir “sanatın meyvesi” ortaya çıkıyor. Ve bingo: kitap çok satanlarda!
Janseli ise hem psikiyatr hem de Tarot okuyucusu; Aze ise söz ve beste yazarı. Janseli ve Aze geçmişte birbirine delice âşık bir çift ama bir noktada Janseli, Aze’yi terk etmiş. Benim kitapta en çok merak ettiğim kısım da buydu. Bir yerden sonra hikâyeyi Janseli’nin ağzından dinliyoruz ve gerçekleri ancak o zaman öğreniyoruz. Tarot kartlarının kitapta yer alması da ayrı bir güzellik katmış. Ay başta okuyorum diyorum nerde fantastik meğer yazarcim sonlara saklamış hikaye ilerledikçe heyecanlanıyor. Ve herşey ortaya çıktığıda pes dedim ....
Ben kitabı severek okudum. Bu türü sevenlere kesinlikle tavsiyemdir.
---