“Hepinize mavi bir gökyüzü diliyorum.Bulutlarınızın yağmura da ihtiyacı olacak ama umarım hepsi mutluluğa damlar.”
Seçtiği tercih Erva için kolay değildi..
Doru babasını kaybetmişti..
Amerika da kaldığı sürece Erva da biricik babasını kaybetmişti..
Yaşadıkları kolay şeyler değildi.. 6 aylık doğan hasta bir bebekle yalnız hissedip herkesten uzaklaşması onun için zordu..
1 yıl önce Doru gördüğü manzara ile Türkiyeye geldiğin de Erva konusunu kapatmış bir daha adını anmamıştı ama şimdi evinde karşısındaydı ve tartıştıktan sonra eve gelen misafir ile hayatı tamamen değişmişti..
Gerçekler tek tek ortaya cıkarken herkesin pişmanlığı ve vicdanı yaşanılanları geri getiremiyor kayıpları döndüremiyordu..
Erva ise eski iş yeriyle konuşmuş hayatını düzene sokmak için elinden geleni yapmaya başlamıştı.
Yankı ise yaptıklarının bedelini hastane odasında Erva ya itiraf ettiğinde ise geç kalınmış kararlardan birtanesiydi Ervanın hayatından cıkarması için Yankıyı..
Hayatını mahfetmiş zamanından çalmıştı.. Babasına iftira atılmıştı..
Doru ise geçmiş günlüklerden neleri kaçırdığını öğrendiğin de yanlış anlaşılmalar yüzünden kendini affedemiyordu.. Aynı şey annesi ve ablası içinde geçerliydi..
Hayatlarına bomba etkisi yaratan Doğa güçlü savaşçı bir kızdı..
Geçmişteki olaylar geleceği nasıl etkiliycekti hepsi son kitabın sayfalarında…
Daha önce okuduğum için bu yeniden bir hatırlatma oldu bana..
Aile ve arkadaşlık bağlarını sevdiğim bir seriydi..
Geçmiş gelecek çok güzel işlenmişti..
Anneliğin doğurmakla alakalı olmadığını bir kere daha kanıtlayan bir kurgu olup askerlerimizi yine andığımız ve kalbimizde yaşayan tüm şehitlerimizi andığımız bir seriye daha veda ettik..
Sıradaki kitabım yine yazardan olucağı için bir veda değil yeni bir başlangıç diyebiliriz.. Emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.