···Okunma: 09 Aralık 2025 23:25 Hayırlı geceler kitap dostlarım. Bu kitapla yolculuğum, kıymetli hocamın kitabı okumam için bana vermesiyle başladı. İyi ki de vermiş. Çarşaf-ı Şerif konusunda bazı noktalar daha çok oturdu kafamda.
Kur'an-ı Kerim'de Azhap sûresi 59. ayette geçen "cilbab" kelimesinin çarşaf anlamına geldiği birçok âlim tarafından söylenmiş. Bu kitapta da neredeyse hepsine yer verilmiş. Bunun dışında Peygamber Efendimiz'in zamanında Azhap sûresi 59. ayet nâzil olduğunda bütün kadınlar siyah çarşaflarıyla dışarı çıkmışlar. Bunun dışında Peygamberimiz (s.a.v.), sahabe, âlim ve din adamları da çarşaf giyilmesi konusunda, hele ki bu fitne çağda giyilmesi konusunda hemfikirdir. Peçe konusuna da gelecek olunursa yine Peygamber Efendimiz'in eşlerine ve sahabe kadınlara bakarak doğru olanı görmüş oluyoruz.
Çarşaf-ı Şerif giymek zordur ama imanı kuvvetli biri için hiç de zor değildir. Rabb'im bizlere de giymeyi nasip etsin.
Çarşaf-ı Şerif konusunda kesin ve yanlış bir yargıya varmadan önce kesinlikle kitabı okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar:)