2025 58. kitabı
Zerrin, arkadaşlarına kıymet veren ve her fırsatta onlarla buluşan eğlenceli, zeki ve dobra başkarakterimizdir. Bu kitapta onun duygu, düşünce ve arkadaşlıklarını konu alıyor.. Her yılbaşı gecesinin arkadaşı Ayşe’nin doğum gününe denk gelmesiyle toplanan ve eğlenen Zerrin’in arkadaş grubunu tanıyarak kitaba başlıyoruz ama bu arkadaş grubunda bazı çatlaklar vardır. Zerrin’in içine sinmeyen kişiler, eşlerini aldatanlar ve dost bildiği düşmanlar.. Görünürde hiçbir sıkıntı yokken çocukluktan beri dostu olanlarla arasındaki ilişkinin kopuşunu okurken sizlerde kendinizi sorguluyorsunuz, acaba ben olsam ne yapardım? Ayrıca çok güzel olaylar da gerçekleşiyor, Ece gibi önce ailesinin sonra da eşinin gölgesinde yaşayan bir kadının kendi ayakları üzerinde duruşuna şahit oluyoruz.. İrem karakteri önce silik iken içinde nasıl da güzel bir karakter olduğunu görüyoruz. Zerrin’in kaleminden okuyoruz ama kitap öyle akıcı ve gerçekçi yazılmış ki, sanki kendi arkadaşlarımızla buluşmuşuz da o masada bizde varız :) Ayrıca buluştukları her mekanın detaylarına bayıldım, keşke o masada ben de olsaydım dedim :) genellikle sakin, yeşilliği bol ve deniz kenarı tercih ediliyor, missss :) Yazarla tanışma kitabım oldu, o kadar çok ortak yön buldum ki yazdıklarından bazı noktalarda ‘ne kadar da aynıyız’ diye düşündüm. Özellikle ‘kendine haksızlık’ konusunda düşünceleri, annesi ve babasının telefonuyla imtihanı:) , zor gününde hiç beklemediği bir anda Ece’yi gördüğündeki hisleri, gördüğü haksızlıklar karşısındaki hissettikleri ve artık kimseyi değiştirmeye çalışmamasını.. Kitapta Zerrin’in hayatı ve arkadaşlıkları hikayesi kadar da kişisel gelişim tadında ilerleyen bir hava vardı ki ben bu havayı çok sevdim. Benim için samimi, akıcı, sıcacık bir okuma oldu. @engelsizokurrr tavsiyesi üzerine okuduğum güzel bir kitap oldu.
Kendi Rüzgarında UçmakSeçilay Yıldız · Destek Yayınları · 202523 okunma