2025 138. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 09:55
Herkese merhabalar Bugün sizlere hem duygusuyla hem de arka planındaki emeğiyle beni derinden etkileyen bir öykü kitabından, bahsetmek istiyorum. Öykü okumayı çok seven ve bu konuda yazmaya da devam eden biri olarak, bu kitabın bende bıraktığı etki gerçekten çok özel. Üstelik kitap tam yirmi üç öyküden oluşuyor ve her birini büyük bir keyifle okudum. Sayfalar ilerledikçe “Keşke hiç bitmeseydi” dediğim nadir kitaplardan biri oldu. Yazarla geri planda gerçekleştirdiğimiz sohbetler ise okuma deneyimimi daha da kıymetli hâle getirdi. Kendisi öyle samimi, öyle hoş sohbet ve gerçekten çok donanımlı biri ki… Bu sıcaklık ve birikim, öykülerin tümüne ince ince yansımış. İlk kitabı olmasına rağmen anlatımındaki olgunluk ve karakterlerinin derinliği gerçekten takdire değer. Zaten senaryo ve tiyatro alanındaki geçmişi düşünüldüğünde, metinlerin altının neden bu kadar dolu olduğu hemen anlaşılıyor. Kitaptaki öyküler; insanın içsel yüklerini, kalpte biriken kırılmaları, geçmişin gölgesini ve yeniden deneme cesaretini çok sade ama çok etkili bir dille ele alıyor. Bazen durup düşündürdü, bazen tebessüm ettirdi, bazen de sessizce içimi yokladı. Altını çizmeye doyamadığım bazı satırlar ise şöyle: “Hayatım, anlardan ibaret olduğunu anladığımdan beri, her anı değerli buluyorum.” “Bazen olur öyle, uğraşırız, didiniriz ve tam elde etmişken, hevesimiz bizden önce ölüverir.” “Rutin iyidir, güven dolu bir evliliğin garantisidir.” Her biri, okurun kalbine kendi sessizliğinde dokunan cümleler… Bir de kitabın sonunda sonraki kitaplar için ince bir selam çakması var ki… Bu kadar güzel bir ilk kitaptan sonra, devamında gelecek eserler için heyecan duymamak gerçekten elde değil. Öykü severlerin gönül rahatlığıyla okuyabileceği, samimi, derinlikli ve dolu dolu bir kitap. İçtenlikle tavsiye
Oysa Hiç KarşılaşmamıştıkMine Ölce · Potkal Kitap Yayınları · 202540 okunma