·104 syf.····Okunma: 27 Kasım 2025 09:08 Modern insanın gecesi ve gündüzü ya da başka bir deyişle; kayıpları ve arayışları. Kitapta iki karakter var Eurydike’sini arayan ve bunun için Hades’in derinlerine inmeyi göze alan Orpheus ve Yıllar sonra yaşadığı kaybı geri döndürebilme umudunu yaşayıp delilik sınırlarında dolaşan Louis. Ben özellikle kitap içerisinde Orpheus’un ara ara attığı Facebook mesajlarını çok sevdim, mitoloji ve modernleştirilmiş mitoloji hikayelerinden alıntılar ise tamamen bonus gibiydi. İpek Montarani’nin çevirisini ise atlamamak gerekiyor. Kitabın bu kadar akıcı olmasına katkısı çok büyük. Yine de söylemeden geçemem Louis’in hikayesi bana daha çok geçti, belki de Orpheus’u sert gerçeklik içerisinde gördüğüm için. Bir de kitapta kendisi ile telefonda konuştuğu kısacık sahne kesinlikle çok etkileyiciydi. Hatta bence babasıyla bütün konuşmalarından daha etkileyiciydi. Neyse susuyorum. Başka bir kitapta görüşmek üzere
Orpheus mutlu olmaya çalışmıyor, ama herkes gibi mutlu olmak istiyormuş gibi yapıyor.