···Okunma: 01 Aralık 2025 16:13 ; 5/10
kısa bir yorum olacak ama kısa bir kitap için kısa bir yorum olacağını başta belirtmek istiyorum.
aralık ayına girer girmez geçen sene kaçırdığım bir şey olan noel temalı kitapları okuma isteğim bir anda nüksetti ve bizimkiler kitapları basana kadar beklemek yerine direkt yabancıların kitaplarına göz atayım dedim ve bu kitabı buldum. canavarlar, uzay, noel ve iki farklı türün aşkı falan filan derken ilgimi çekti.
şimdi sophie noel tatili için hem çalışmak hem de tatil amaçlı başka bir istasyona gidiyor ve bizim erasmus taktiğiyle oraya giden insanlara iş ve kalacak yer falan ayarlıyorlar. sophie'ye de bir kahve dükkanı düşüyor.
kızımızda böyle pek sevecen güle oynaya ilk iş günü gidiyor dükkana ve bir de ne görsün? iş arkadaşı, ona işi öğretecek kişi ve üssü bir chimera. hem de bir chimera askeri. şimdi kitap evreninde anlatıldığına göre gri yeşil tonlarda bir teni olan, boynuzları ve kuyruğu olan, aşırı iri yapılı bir varlık bu. üstüne bir de eski asker çıkınca çekici bir canavarımız oluyor nur topu gibi.
sophie de biz gibi başta ondan korksa da önyargılı davranmak istemediği için normal bir şekilde iletişime geçiyor ve adının x olduğunu öğreniyor.
neyse bu ikili tanışıyor, iş arkadaşı oluyor ve birlikte vakit geçirmeye başlıyorlar. kaçınılmaz şekilde de birbirlerine ilgi duymaya başlıyorlar. ama iki tarafında çekinceleri olduğu için bir türlü adım atamıyorlar. işte böyle ufak tefek şeylerle yine de bir şekilde bir yakınlaşmaları oluyor.
bir akşam iş çıkışı x bir olaydan sonra sophie'yi eve tek göndermek istemeyip onu evine bırakmayı teklif ediyor ve bir bakıyor ki aynı blokta kalıyorlar aslında hatta ve hatta kapı komşusu çıkıyorlar.
sonra bir gün ne hikmetse kendi özel duşu olan x kalkıp ortak duşları kullanıyor ve orada sophie ile karşılaşıyor. aslında ne oluyorsa bu noktadan sonra oluyor. birbirlerini havluyla gören ikili bir anda inanılmaz bir cinsel çekim hissediyorlar ve konu artık hayır diyemeyecekleri bir raddeye geliyor.
derken sophie'nin tatili bitiyor ve vizesi dolduğu için artık gitmesi gerekiyor. bunun korkusuyla ikili birbirine açılıyor ve şans eseri x'in yanına gerçek bir işçi alımı ilanı oluyor ve x de sophie'yi öneriyor ve vizeyi uzatırlarsa tamamen kalabileceğini söylüyor. bu teklifi kabul ediliyor.
kitap bu şekilde bitti, mini bir novella'ydı yüz küsur sayfa falandı. sevimliydi ama aşırı hızlı bitti gibi bir şey oldu anlamadım bir de ilk yabancı kitap denememdi.
ah bir de bir smut sahneleri var ki... aslında spicy puanım üç olacaktı ama neyse abartmayım deyip kırdım. ama yani ben hayatımda bir cinsel organın bu şekilde betimlendiğini görmemiştim. hatta arkadaşlarıma falan attım bayağı eğlenip güldük. yazar sağ olsun bize üç boyutlu maket çıkartmış hahahahah.
bir de son bir epilog koymuşlar üç yıl sonra diye. sophie hamile bebeğin ultrasonuna bakıyorlar ilk insan ve chimera karışımı bir bebek olacakmış kendisi. ve ultrasonda şey çıkıyor insan vücudu, insan gözleri, babasının kuyruğu, boynuzları ve yeşil rengi. benim gözümde sevimli bir bebek canlandı ya.
çıtır çerez bir günde öyle noel teması olsun diye okunabilir.