2025 95. kitabı
Merhaba kitap severler; Uzun zaman önce okuduğum, yeni güncel revize edilmiş baskıyla geldim. Tekrar incelemek bir nevi yazarın kalemini özlediğimi farkettim. Akıcı, yalın sade bir şekilde kaleme alınmış olup, piskolojik tahlilleriyle okuyucuyu hep diri tutan öykülerden ve kitabımız iki bölümden oluşuyor . İlk bölümde yazarın farklı zaman diliminde dergi ve gazetelerde yer alan öyküleri derlenmiştir. Dönem kitabı olduğu satırlar yansırken kültür yapısını da kaleme almayı ihmal etmemiş, yer yer Osmanlıca kelimeler mevcut olup dip not olarak kısa ve öz açıklamalara da yer verilmiştir. İkinci bölümde ise Reşat Nuri Güntekin'in edebiyatımıza kazandırdığı çevireleri yer alıyor. Tercüme edilen başlıca yabancı yazarlar, Leon Frabye, jory Kortlin, Alfonse Dode, Tristan Bernar... İçeriğinde Bulunan Öyküler Aşk Mektupları Ahret Dönüşü Tehdit Bir Ahret Masalı Bahçeli Lokanta Geçim Dünyası İnsan Nasıl Düşer Kıl Kuyruk Bir Aşkın Tarihi Yeni Bir İcat Mavi Gözlü Çocuk Kuvve-i Maneviye En Büyük Ceza Çehreler Tabiatlar Akrep Ceza-yı Nakti Namuslu Sahtekâr Uğurlu Çocuk Mukeddes Hatıra Yağmur Kitap , ve sevgiyle kalın... Olağan İşler&Küçük Hikayeler kitapfisiltisi sevtap @inkilapkitabevi #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku #fyp kitapoku reklam değil #benimkütüphanem #benimseçkilerim
Olağan İşler & Küçük HikayelerReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 20259 okunma