2025 24. kitabı
Sakin Sokak • Gülçin Ada Karaca Farklı karakterler, farklı hayatlar... Kitap, Tuğçe adlı karakterimizin bir mahalleye gelerek kiralık daire tutmasıyla başlar. Her ne kadar mahallenin ismi kitaba da ismini veren "Sakin Sokak" olarak geçse de pek de sakin değildir. Mahalleye adımımızı atar atmaz birbirinden farklı hayatlarla karşılaşmaktayız. Her birinin derdi, hüznü, sevinci farklı... Bir karakterden diğerine geçişler kitabı bence daha zengin yapmış. Okurken pek çok karakterin yerine geçiyoruz. Her birinin hikâyesi ise hüzün dolu. Bir tek Tuğçe’nin hikâyesini okumuyoruz. Bazen Selen’in yalnızlığını görüyoruz, bazen Kıymet’in sakladığı kırgınlıkları, bazen de küçük Tayfun’un çocuk gözünden dünyayı... Hayat da böyle değil mi zaten? Herkes aynı sokağı paylaşıyor ama herkes kendi penceresinden bakıyor. Kitabı okurken kimi yerlerde karakterlerle birlikte sinirlenecek kimi yerde hüzünlenecek kimi yerde ise sevineceksiniz. Yazarımızın üslubuna gelecek olursam gerçekten çok akıcı ve sade bir dili vardı. Kitap sıkmadan kendini okutturdu, sayfalar su gibi akıp gitti. Yazardan ilk okumamdı ve kalemini beğendim diyebilirim. Yazarımızın emeğine sağlık. Merak edenlere keyifli okumalar dilerim.
Sakin SokakGülçin Ada Karaca · Mythos Yayınları · 202466 okunma