2025 199. kitabı
Merhabalar Bugün Buz Kırağı serisinin ikinci kitabı ile geldim. Yazarın kalemi gerçekten çok güzel kendisini her türlü okutuyor. " Madalyonun görünmeyen yüzünü görmeye hazır mısınız?" Geçmişin tozlu bulutu rüzgara karışmış, ciğerlerimize doluyordu. Bu gece, üstü örtülmüş ne varsa rüzgarın sert esintisiyle gün yüzüne çıkacaktı. Baran belkide katil değildi ve katile adım adım yaklaşıyordu. Hep aynı kabus. Çocukluğunun geçtiği ev alev alev yanarken önce gövdesine düştü buz kırağı. Vücudu hızla ısı kaybediyordu. Hava nemli toprak olabildiğince serindi. Üstüne yapacak buz kırağı için en uygun şartlar hazırdı artık. Hissizleşen bacakları onu daha fazla taşıyamaz hale geldiğinde kendisini yerde buldu ve çaresizce gözlerini kapattı. Hareket edemiyordu, kardeşini annesini alevlerin arasındab kurtaramıyordu. Geç kalmıştı hemde çok geç. Bahar her geçen gün Baran ile daha çok ilgileniyor onda daha iyi geliyordu. Adil bey yani hocasıda Bahar'ın ilgilenmesini istiyordu. Bahar bazen tedirgin olsada çekilmeden duramadı Baran'a. İşlerin ucu bir şekilde herşeyden habersiz sadece seven kadın Bahar'a bile dokundu. Halbuki Bahar herşeyden habersiz ama Baran'ın çevresi okadar kötü düşmanla dolu ki nerden ne çıkacağı belli olmuyor. En yakınından bile amansız bir düşman çıkıyor siz düşünün. Bahar çok korkuyor haliyle ama Baran varken birşey olmaz. Diyemiyorum kızda haklı alışık olduğu hayat değil. "Kalbimin her atışını sana bağışladım ben." İkili bir aydır bir uzaklaşma ayrılık yaşadı tabi Bahar Mehmet denen adamın biraz sözünü tutmasa iyiydi ama cidden hiç sevmedim o adamı. Baran rüzgar gibi eserek birgün Mehmet'in yanından Bahar'ı alır ve tekneye giderler. Evlilik teklifini ben bile beklemiyordum Baran yavaş kız napsın. Ay birde meloş varki o kadını ayrı bir seviyorum. Resmen herkesin hayatına lazım olan birisi. Baran'ın öfke kontrol sorunu ne yazıkki Bahar'ı çok yıpratıyor ama Baran'a da hak verilmeli çünkü ailesinin katili konumunda. Adil beyin Bahar'a babacan yaklaşımı çok güzel. Şimdi soruyorum size. Olay yerinde mutlak kimler bulunuz? Cevap belli değil mi? Katil, kurban ve polis. Peki bir insanın aynı anda bunların üçü de olabilme ihtimali yüzde kaçtır?
Buz Kırağı - 2Berna Ilgın · Epsilon Yayınevi · 202298 okunma