·134 syf.····Okunma: 12 Aralık 2025 16:03 Hak Sahipleri Kitap Yorumu
Bu kitap, isimlerin, eserlerin ve hatıraların iç içe geçtiği; insanın hem kendine hem de yaşadıklarına yeniden bakmasını sağlayan çok zarif bir yolculuk sunuyor.
hayatımıza değen insanların bizde bıraktığı izleri, unutmanın değil hatırlamanın kıymetini ve bir sözün bazen bir ömür nasıl taşındığını anlatıyor.
Sayfalar ilerledikçe biriktirdiklerimi düşündüm; bazı insanların varlığımızda ne kadar özel bir yer tuttuğunu, bazı duyguların sadece sessizlikle anlaşılabildiğini ve hatıraların aslında ne kadar büyük bir emanet olduğunu…
Yazar, bunu öyle sakin, öyle incelikli bir şekilde yazmış ki kitabı okurken bile insanın içi yumuşuyor.
Her bölümünde “demek ki insanın taşıdığı hatıralar da birer emanetmiş” hissi geliyor. Çok sakin ilerliyor ama bir yandan da insanın kalbine dokunan bir derinliği var. Ben özellikle hayatımıza giren insanların bizde bıraktığı küçük ama etkili izlerin bu kadar güzel ifade edilmesine bayıldım.
Kısacası Hak Sahipleri, okudukça yavaşlatan, düşündüren, insanın iç sesini sakinleştiren bir kitap oldu benim için. Böyle zarif bir dili okumak gerçekten iyi geldi.