Tanrı dümdüz saf olan insanları korusun!
2025 81. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2025 17:42
Serimizin ilk cildi ve ilk cilde genel bir çerçeveden bakınca beğendim diyebilirim. Çok detaylı olmasada önceden yazılmış incelemelere biraz göz attım, anladığım kadarıyla bazı okuyucular Death Note (Ölüm Defteri) serisiyle falan kıyaslamaya ya da hangisinin daha iyi olduğunu ölçüp biçmeye çalışmış sanırım. Şimdilik Death Note serisini tamamlamamış olsam da bazı ciltlerini okumuş biri olarak en azından şunu söyleyebilirim ki her iki kurgunun da kendine has bir konusu var bence. Ve şunu da belirtmek isterim ki Death Note'ta bazı karakterler, olaylar doğa üstü kurguya dayanıyorken; Liar Game'de ise olaylar ve kişiler gerçek bir zeminde oluşturulmuş yani en azından ilk cilt bu şekilde, diğer ciltlerde olay nasıl ilerliyor şuanlık bilmiyorum. Ayrıca eğer bir ortak noktadan bahsedeceksek her iki serinin en büyük ortak noktalarından biri psikolojik anlatımlara yer vermiş olmaları. Yani eğer farklı bir kurgu okumak istiyorum ama psikolojik anlatımlara da yer verilsin diyorsanız her iki seriye de bi göz atmanızı tavsiye ederim. Bu kısımdan sonrası spoiler içerir! Şimdi ilk ciltte işlenen konuya ve bazı karakterlere değinmek istiyorum: Hikayemiz Nao adında çok saf mı saf bir kızcağızımıza gelen bir paketle başlar. Nao paketi açınca kendini bir oyunun içinde bulur. Bu oyunun adı, başlıktan da anlayacağınız üzere, "Yalan Oyunu"dur, tıpkı adı gibi yalan söylenilen bir oyun. Oyun başlamadan önce oyunu yaratan kuruluş her oyuncuya 100 milyon verir ve belirlenen sürenin sonunda kuruluş gelip her oyuncudan ödünç verdiği 100 milyonunu geri alır. Eğer belirlenen süre içerisinde rakibinin 100 milyonunu alabilirsen kuruluş parayı istemeye geldiğinde sende olan 200 milyondan 100 milyonunu alır ve diğer 100 milyon sende kalır. Bunun yanında 100 milyonunu aldığın rakip de kuruluşa 100
Liar Game, Vol. 1Shinobu Kaitani · Shūeisha · 200569 okunma