2025 48. kitabı
İclal Aydın: Unutursun 2025’in son ayında, İclal Aydın’ın satır aralarına misafir oldum. Yazarın kalemi daima eskiyi anımsatır. Çocukluğumuzun o eşsiz, huzurlu anlarına doğru estiriverir rüzgârı. Ve sen; şimdinin yetişkinliğinde, eskinin çocukluğunda debelenir durursun. İclal Aydın’ın Unutursun adlı eseri, temelde kayıp, yas ve kabullenme süreçlerini merkeze alan, deneme ve otobiyografik izler taşıyan bir anlatıdır. Kitap, okuyucuyu genellikle ayrılık, vefat veya geçmişteki önemli bir dönemin sona ermesi gibi büyük bir kayıp sonrası yaşanan duygusal yolculuğa çıkarır. Konusu, tek bir hikâyeden ziyade, farklı durumlar üzerinden "unutma" eyleminin doğasını araştırır. Ana Odak Noktaları: * Kayıptan Sonraki İlk Evre: Kitap, acının en keskin olduğu, inkâr ve yoğun üzüntü evrelerini dürüstçe ele alır. Yazar, okuyucuya, hissettiği duyguların karmaşıklığında yalnız olmadığını gösterir. * Zamanın Rolü: Eserin ana fikri, "unutmanın" bir irade meselesi değil, zamanla ve sabırla gerçekleşen doğal bir iyileşme süreci olduğudur. Yazar, unutmanın, yaşananları tamamen silmek anlamına gelmediğini; aksine o anıları daha az acı veren bir yere koymayı öğrenmek olduğunu vurgular. * Kendine Dönüş ve Güçlenme: Kayıp deneyimi, karakterler için bir dönüşüm aracı hâline gelir. Yas süreci, aynı zamanda kişinin kendi iç sesini dinlemesi, hatalarıyla yüzleşmesi ve sonuçta kendini affedip yeniden güçlenmesi yolculuğudur. * Umut ve İlerlemek: Kitap, tüm hüzne rağmen, okuyucuya yaşamaya devam etme gücünü bulmaları için ilham vermeyi hedefler. Geçmişin ağırlığından kurtularak geleceğe umutla bakmanın mümkün olduğunu gösterir. Özetle: Unutursun, yazarın samimi diliyle kaleme alınmış, hayatın kaçınılmaz bir parçası olan kayıp karşısında duruşumuzu sorgulayan, teselli ve umut vaat eden derin bir duygusal rehber niteliğindedir
Alıntı
Unutursunİclal Aydın · Artemis Yayınları · 20171,946 okunma