Düşünce bulantıları
Farkında mısınız edebiyatın büyük kısmı, yaşanamamış hayatların tortusudur. Yazar daha “iyi” bir hayat yaşasaydı, biz bugün daha “rahat” kitaplar okurduk; ama muhtemelen daha az hakikatle
Felsefe-Düşünce
1.881 Gösterim
Çektikleri acılar onları bugüne getirdi ama yine de o acıları çekmeyeydiler iyiydi. Onların çektiği acılar yüzünden biz de okurken üzülüyoruz. Salome Nietzsche’yi sevseydi, Nietzsche de bu kadar kadın düşmanı olmazdı, biz de bu kadar üzülmezdik. Ama yine de pos bıyıklımızı seviyoruz :D
Evet ya ortaya çıkan her ürün acıdan sonra daha vurucu oluyor ama acının üretkenliği de onu tüketeni yıpratıyor, keşke mutluluğun da böyle bir akışı olsaydı :/
Yazar isimlerini eklemek için iletiyi 9 kez düzelttim
ezberleyelim istersen # ile yazan sisteminizi :d
Marcel Proust u da unutmayalım 😊 Annesiyle ilişkisi kitaplarına etki etmiştir.Bonus olarak
Alice Miller
Alice Miller
Beden Asla Yalan Söylemez
Beden Asla Yalan Söylemez
kitabında bu konuya çok güzel değinir
Ek yapayım.
Jack London
Jack London
'ın babası erkenden ölmeseydi ve fakirlik içinde kalıp çocuk yaşta çalışmasaydı, sosyalizmi savunmasaydı bu kitapların hiçbirini yazamayacaktı.
H. P. Lovecraft
H. P. Lovecraft
varlığının bütün zerresini yalnızlığa gömmeseydi ve ailecek genetik deliliğe sahip olmasaydı şu ana kadar yazdığı ütopik kurguları yazmayacaktı.
Mary Shelley
Mary Shelley
'nin başına gelenler Frankenstein'ı yazdırdı.
“ve elbette sevilseydi bugün ben üzerine tez yazmamış olacaktım”