2025 15. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 13:28
Liderlik bir pozisyon değil, bir davranıştır. Kitap, bir hikâye üzerinden ilerler ve şunu söyler: Bir unvanın olmasa bile bulunduğun her yerde fark yaratabilir, etki alanını genişletebilir ve çevreni dönüştürebilirsin. Kitabın Kalbi: 4 İçgörü (I.M.A.C.) 1. I – Initiative (İnisiyatif al) Kimse senden istemese bile sorumluluk al. Gerçek liderler “bu benim işim değil” demez. Sorun gördüğünde şikâyet etmez, çözüm üretir. 2. M – Mastery (Ustalık) İşini ortalamanın çok üzerinde yap. Küçük detaylara gösterilen özen, büyük farklar yaratır. Her gün %1 daha iyi olmaya odaklan. 3. A – Authenticity (Özgünlük) Maskesiz ol. Kendin ol. İnsanlar mükemmel liderleri değil, samimi ve tutarlı liderleri takip eder. 4. C – Connection (Bağ kur) İnsanlara sadece “iş gücü” olarak değil, insan olarak yaklaş. Güçlü ilişkiler, güçlü sonuçlar doğurur. Kitabın Alt Mesajı • Liderlik yukarıdan aşağı değil, içeriden dışarıya gelişir. • En karanlık zamanlar, en büyük liderlik fırsatlarıdır. • Etki yaratmak için yetki gerekmez; cesaret, disiplin ve karakter yeterlidir. Özetle; Dünya, unvan beklemeden liderlik eden insanların omuzlarında ilerler.
Unvansız LiderRobin Sharma · Pegasus Yayıncılık · 2010467 okunma