2025 179. kitabı
Daçxuri do Oropa… Var Impulen… Mşkeri Zifozi Aşk ve Ateş… Orman Gülü… Fırtına… Merhaba kitap dostlarım Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim Burcu Büyükyıldız’ın #Arhavili kitabıyla geldim. Wattpad’de severek okuduğum bu hikâyeyi basılı hâliyle elime aldığımda ayrı bir heyecan yaşadım. Yazarın dünyasına ve kalemine olan hayranlığımı bilenler, bu kitabı ne kadar büyük bir merakla beklediğimi de tahmin edebilir. Hikâye Hazel’in Atina’da katıldığı bir davette kaçırılmasıyla başlıyor. Gözlerini açtığında ailesine ait bir gemide tutsak olduğunu öğreniyoruz. Kaçıranlar Hazel’den bir dosya istiyorlar fakat bu dosya Hazel’de değildir. Hazel bir şekilde gemiden kurtulmayı başarıyor ancak tehditler burada bitmiyor. Ailesi ve kendisi hâlâ hedefte olduğu için, çareyi ikizi Hazar’ın geçmişte hayatını kurtardığı mafya lideri Tekin Bozboran’a gitmekte buluyor. Hazel, Arhavi’de Tekin’in kaldığı otele kılık değiştirerek giriyor ve hatta odasına kadar ulaşmayı başarıyor. Tekin’in Hazel’i zaten tanıyor olması ve aralarında geçmişten gelen bir bağın varlığı hikâyeyi daha da ilginç hâle getiriyor. Tekin, Hazel’in yaşadıklarını öğrendikten sonra onu ve ailesini korumaya karar veriyor. Ancak bu karar, Hazel’in karanlık bir dünyanın tam ortasına adım atması anlamına geliyor. Hazel, Tekin’in himayesine girdikçe yalnızca ailesini değil, kendisini de korumak zorunda kaldığını fark ediyor. Bu süreçte Türk mafya yapılanması Kılıç Yedilisi, uluslararası konsey Leviathan ve Hazel’in kaçırıldığı gemi olayının bu yapılarla olan bağlantısı yavaş yavaş açığa çıkıyor. Finalde verilen ipuçları, özellikle Hazel’in geçmişine dair açılan kapılar gerçekten beyin yakan cinstendi. Hazel ve Tekin arasındaki çekim daha ilk karşılaşmadan itibaren hissediliyor. Aralarındaki cinsel gerilim, sahiplenme ve güç savaşı kitabın sonuna kadar artarak devam ediyor. Tekin; sert, karanlık, planlı ve hükmetmeye alışkın bir karakterken, Hazel ise zeki, inatçı ve kimsenin boyunduruğu altına girmeyen güçlü bir kadın. İkilinin çatışmalı ama tutkulu ilişkisi kitabın en güçlü yanlarından biri olmuş. Aksiyon, kaos, gizem ve tutku kitabın temposunu hiç düşürmüyor. Yan karakterler hikâyeye hem hareket hem de yer yer mizah katmış. Karadeniz atmosferi, Lazca betimlemeler ve Tekin’in Karadenizli bir mafya lideri oluşu hikâyeye ayrı bir ruh kazandırmış. Kitabın sonu ise tam anlamıyla bomba gibi bir yerde bitiyor. Pek çok soru cevapsız kalıyor: Tekin’in geçmişi, Hazel ile arasındaki eski bağ, gemi olayının perde arkası ve Leviathan bağlantısı… İkinci kitap artık gelmeli... Karanlık aşk, mafya, aksiyon, gizem ve tutkunun iç içe geçtiği; güçlü kadın ve karizmatik erkek karakterlerin ön planda olduğu bu kurgu, benim için yazarın dünyasında özel bir yere sahip oldu. Arhavili, gönülden tavsiyemdir. Okuyun, okutun.
Arhavili 1Burcu Büyükyıldız · Ephesus Yayınları · 2025247 okunma