2025 36. kitabı
Kitabın Kars’ta geçen kısımları çok çok güzeldi. Oradaki anılar, kış hissi, tanıştığı insanlar, yaşadıkları… Buz gibi bir havada böyle sıcak anılar, sıcak insanlar… Bir süre orada yaşamak istiyordum ama hikâye kısacık kaldı. Keşke romanın bu kısmı ayrı bir roman olsaydı. Kesinlikle bıkmadan okurdum. Yazar, tüm kitaplarında hem günümüzü hem geçmişi birlikte vermeye çalışıyor ama keşke bunu yapmasa. Bana göre hem konuların birbiriyle alakası zayıf kalıyor hem de benim aklım kısa olan hikâyede kalıyor. Dünyasızlar’da da aynısını yaşadım. İlk hikâye bir çırpıda bitmişti. Günümüzde geçen kısım kitabın dörtte biri iken geçmişe ayrılan bölüm dörtte üçünü oluşturuyor. Son olarak yazarın kalemi, sağlamlık ve toyluk arasında gidip geliyor. Hem çok sağlam cümleler var; başarılı biri. Edebiyat mezunu olduğu çok belli. Birikimini eserlerinde görüyorsunuz ve bu, yazara güzel bir nitelik katıyor — yazarın en sevdiğim yanı olabilir — hem de “Uf, buraları nasıl bu kadar basit yazdın?” dediğim vasat kısımlar var. O sebeple puanım maalesef 7’de kaldı :')
1K
Uzakların ŞarkısıKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20234,782 okunma