2025 44. kitabı
Sırlarım İpte Asılı Kaldı Balım -240 sayfa Aygün Kevrina 1966 Kasım'ında bir grup öğrenci Amerikan uçak gemisi Shangri-La'ya davet edilmiştir. Yazarda arkadaşının isteğiyle gitmiştir. Daha sonra Aralık ayında FKF binasında onu çok etkileyen, uzak durmak istediği bir kara gözlüyle karşılaşır. Kitap boyunca sevdiğim dediği kişi Deniz Gezmiş'tir. Deniz Gezmiş'le toplamda bir yıl süren dönemleri olur. Sevdiği onunla evlenmeyi isteyecek kadar tutkuyla sevse de kendisiyle birlikte eylemlere katılmasını istemeyecek, arkadaşlarıyla tanıştırmayacaktır. Deniz Gezmiş'in balla ilgili olayını da içine alarak sevdiğine Balım demesi iyiydi. Aradan geçen yaklaşık altmış yıl sonra yazarın yaşadıklarını, kendisinin ve çevresindeki kişilerin işkencelerini öğrenmek etkileyiciydi. Ama neden bunca yıldan sonra anlatma, yazma gereği duyduğunu anlamak zorlayıcı oldu. Neden daha önce değil? Kitapla ilgili yorumlara baktığımda Deniz Gezmiş'in çevresindeki kişilerden böyle bir olay yaşansa bilirdik diyenler kadar yaşanmış olabilir diyenlerde vardı. Ben de var mıydı yok muydu kararsızlığı yaşadım doğrusu. Bu kitap bir otobiyografi olarak değerlendirilebilir. Çünkü yazar öncelikle kendi hayatını anlatıyor.
Sırlarım İpte Asılı Kaldı BalımAygün Kevrina · Kor Kitap · 2025132 okunma