ARKADAŞLAR, BU SERİ BU KİTAP!! BÖYLE GÜZEL BİR ŞEY YOK!
⋆。゚︎。⋆。 ゚☾ ゚。⋆
✧Selamlar! Kitabın ikinci incelemesini yapacağım için o kadar mutluyum kii. Tüm serinin incelemesini yapacağım bu incelemede. Büyük ihtimalle ilk iki kitaptan spoiler barındırmaz. Olursa haber veririm öncesinde.
────୨ৎ────
İlk olarak ana karakterlerimizin dostlukları beni benden alıyor. Birbirlerine olan güvenleri, saygıları, onları kendilerinden çok bilmeleri... Damla nın hakkını vermek gerek dostluğu çok güzel yazmış. Damla nın arkadaşlarına da hakkını vermek gerek onlar da Damlaya çok güzel dost olmuş ki Damla böyle güzel bir iş çıkarabilmiş.
────୨ৎ────
✧Yazım dilinden bahsetmek istiyorum biraz. MÜKEMEMEL. İlk kitabını okuduğumda şok olmuştum ilk kitabında nasıl böyle bir yazım dilini yakalayabilmiş diye her yeni kitabında da ayrı bi şok oldum daha iyisi gelmez dediğim yazım dilini daha da geliştirmiş olmasına. Gerçekten postitlerim bitti. 45 Tane postit kullanmışım. (postitimi bitirdin Damla! Bjdsnnx)
────୨ৎ────
✧Benim dikkatimi çeken bir şey var ondan bahsetmek istiyorum. Karakterler gerçek dışı bir dünyada olmalarına rağmen o kadar gerçekler ki. Mesela Eira. Düşmesi gerektiğinde düşüyor, ağlaması gerektiğinde ağlıyor ancak düştüğü yerden kalkmasını da göz yaşlarını silmesini de çok güzel biliyor. Ne "Ben asla korkmayan, ağlamayan, üzülmeyen kadın karakterim" havalarına giriyor ne de "hayayım bitti, hepsi benim suçum ühühü" havalarına giriyor. Bence asıl güçlü kadın karakter budur. Güçlü kadın karakter illaki mükemmel silah kullanmak zorunda değil (ki Eira kullanıyor.) psikolojik olarak güçlü kalmak bence asıl mesele.
────୨ৎ────
✧Ve Damla öyle yazıyor ki... Çok basit bir cümleyi bambaşka bir şekilde yazıyor ve ben o cümleyi okuyunca kendimden geçiyorum. Saçma sapan kurgular saçma sapan yazarlar okuyacağınıza alın bu seriyi okuyun sonra teşekkür edin bana.
────୨ৎ────
✧İlk iki kitapta evrenle ilgili çok bir bilgimiz yoktu. Ancak bu kitapta daha çok bilgilenmiş olduğumuzu düşünüyorum. İlk iki kitapta bu yüzden beğenmeyenler olmuş, bu üçüncü kitapta daha çok okuyoruz. Okuyacaklar içi rahat bir şekilde okuyabilir.
────୨ৎ────
✧Şimdiii. Spoiler vermeden sonu hakkındaki düşüncelerimi anlatmak istiyorum. Damla son dört bölümü okurken video çekin dediği için ve ben kitabı okurken okulda olduğum için sonunu okumamak için çok büyük bir mücadele verdim. En sonunda arkadaşıma verdim kitabı okul bitene kadar verme bana diye. İyi ki de öyle yapmışım. Okuldaki sesten çok odaklanamayıp hak ettiği değeri veremezdim. Şimdi düşüncelerime geçelim.
Sonu öyle bir sondu ki.... Bence tam bu seriye yakaşır bir sondu. Sondaki olay ayrı Damla nın yazım dili ayrı güzel olduğu için bem sonunu çok beğendim, yakışmıştı bence kitaba.
Damla nın kitaplarının sanki kendilerine ait ruhları var. Hayalet gibi olandan bahsetmiyorum. Yani kitaplatına kendinden de bir şey katıyor ve ben bunu başka yerde okusam bunu kesin Damla yazmıştır diyebilecekmişim gibi. Şuan biraz saçmalıyor olabilirim. Sonun etkisinden hala çıkamadım.
────୨ৎ────
Diyeceklerim bu kadardı. Hislerimi hala tam olarak aktaramadığımı düşünüyorum ama olduğu kadar. Umarım Damla asla yazmayı bırakmaz çünkü kalem onun eline çok yakışıyor.
Kalemine sağlık Damla N. Archeron