2025 14. kitabı
İnsanların teknoloji karşıtı bu manifestoya tepkileri beni çok üzmüştü çünkü genelde "e ne yapalım gidip dağda hayvan ağlamaya geri mi dönelim?" gibi çağrışımlar yaparlar hep ama buradaki olay bu değil bunu söylememizin temel sebebi bile günümüzdeki sistemdir çünkü bu sanayi toplumu bize çoktan uyuşturucularını enjetke etmiştir ve gözümüzü kör etmiştir. Hepimiz içinde yaşadığımız toplum çok iyiymiş gibi rol yapıyoruz veya rol yapmak zorunda hissediyoruz çünkü maskelerimiz düştüğünde karşılaşacağımız benliğimizin yıkıcı etkisi ile yüzleşmekten çok korkuyoruz bu da pek tabii sanayi toplumunun eseridir bize belirli bir sistem sunup onu uygulamayanları kamçı ile cezalandırır sanayi devrimi insanlığın başına gelmiş en kötü şeydir ancak bunu fark etmememiz için müthiş bir çaba harcanıyor veya fark edenler harekete geçecek cesareti genelde bulamıyor ancak bu birkaç kişinin harekete geçmesi ile olacak iş değil insanlık büyük bir uçurumun ve buhranın ucunda bu kitap insanlığın en acı gerçeklerini gün yüzüne çıkarıyor hatta günümüzdeki psikolojik sorunların çoğunu temellere de dayandırıyor.
Sanayi Toplumu ve GeleceğiTheodore John Kaczynski · Kaos Yayınları · 2022679 okunma