2025 42. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2025 21:22
Selam♡ -SPOİ vardır- İlk olarak kitabin konusundan bahsetmek istiyorum:Beste normal ve sıradan bir 12.sınıf öğrencisidir ve hayatı her günki gibi normaldir.O günde metroya biner ve sıradan yolculuk başlar.Coğu yolcu metrodan indiğinde içeride sadece 14 öğrenci kalır ve yolculuk tekrardan devam eder taki o ana dek...Bir anda sebebini bilmedikleri şekilde bir sarsıntı olur ve o 14 öğrenci oraya sıkışırlar. İlk bölümlerde bu olaylar oluyor ve her bölümde o 14 öğrenciden birisi gerçekten cok acı şekilde ölüyor. Onlarin başa çıkması gereken bir sürü sorun var. Açlık Susuzluk Yorgunluk Ölüm korkusu... ____________________✿___________________ Biraz kendi fikirlerimden bahsetmek istiyorum. İlk olarak kitap gerçekten çok akıcıydı eline bir aldın mı bitirene kadar bırakamıyorsunuz. Bölümler kısa ve sarıyor kesinlikle rs'den rahatlıkla çıkarır✷ •Yazım hatası var mıydı? -Beni cok fazla rahatsiz eden yazım hatası yoktu ama üç -dört tane yazım hatası vardı. •Küfür yada +18 sahne var mıydı? -Küfür vardı açıkçası smut olmasada öpüşme sahneleri vs.vardı. •Kitabı kaç yaş üstü okuyabilir? -Bence +13 yaş okuyabilir ama 12 yaşındakilerde okuyabilir o biraz size bağlı. •Okumaya değer mi? -BENCE okumaya değer yani şunu demem asla 'bunu okuyacağınıza daha fazla merak ettiğiniz bir kitabı okuyun.' denilecek bir kitap asla değildi. •Kitap gereksiz uzatılmış mıydı? -Son bölüm hariç(2 yıl sonra diye başlayan bolumden bahsediyorum.)kitap uzatılmamıştı.Tam olması gereken yerde bitmişti bence. ♪UYARI:SPOİLERLİ KISIM♪ . . . . . Oğuzun ölmesini tahmin ediyordum ama bu kadar etkileneceğimi bilmiyordum!!O son sahneler beni gerçekten çok etkiledi... Ümmü Gülsüm=açlığa susuzluğa dayanamayarak Şüeda=susuzluktan Melodi=Beste(yanlışlıkla) ittirdiği için Akil=Yabanmersini alerjisi olmasına rağmen yediği için Bakil=ikizi Akıl öldüğü için kendini asmıştı. Arzu=astım ilacını kırdığı için Berfin=Keskinin verdiği uyuşturucuyu kullandığı için Esra=kafasına taş düştüğü için Selim=yarası enjeksiyon kaptığı için (Ve sevgilisi Esra'nın ölümüne dayanamadığı için.) Cesur=Tarihi geçmiş tavuğu yediği için Fatih=Cesur bileğini kestiği için Keskin=uyuşturucu bağımlılığı yüzünden Oğuz=son dakika dayanamadığı için ~♡ÖLDÜ♡~ Bir tek Bestegül yaşıyordu ama oda yaşayan bir ölüydü aslında. Birde Keskin'in en baştan beri umursamaz görülmesinin sebebi uyuşturucu olduğunu düşünüyorum.Bazı hoşuma gitmeyen şakaları vs.vardı ama onlarda kitaba farklı bir renk katmıştı. . . . . . ~SPOİLER BİTTİ~ Kesinlikle okuyun zaten o kadar çok vaktinizi alan bir kitap değil. Okuyupta ağlamayan biri varsa gerçekten helal olsun♡ !!!!Size kendim hazırladığım yyyu çalma listesinin linkini bırakıyorummm✿♡:open.spotify.com/playlist/715eFd...!!!! İncelemem bu kadardı buraya kadar okuduysaniz teşekkür ederiim
Yere Yakın Yıldızlara UzakEmine Tavuz · Epsilon Yayınevi · 201915,2bin okunma
1 +1'leme
incelemen çok güzel olmuş❤️❤️. Kitabı yanlış bir zamanda mı okudum bilinmez ama sonu beni gram ağlatmadı. Çünkü bana göre kitap fazla kısaydı ve karakterleri pek hatta hiç tanıyamadan ölümlerini okuduk. Bu yüzden duygu bana pek geçmedi. Uzun olsaydı muhteşem bir kitap olabilirdi çünkü kurgusu çok ilgi çekiciydi😊😊
R.K
Teşekkür ederiim beğenmene çok sevindim🤍🤍 Okuduğun zamanlada alakalı olabilir ama karakterleri tanımamamız daha güzel olmuş bence olay odaklı olmuş ve kısa ve tam yerinde bitmiş ne eksik ne fazla gibi geldi bana🩷🩷 Uzun olsaydı sararmıydı bilmiyorum ama kurgusu cidden çok ilgi çekici🐰💌🩷