2025 56. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2025 22:02
Yazarın yirminin üzerinde kitabını okumuş olan sadık bir okuyucusu olarak malesef bu kitabının hiç te sarmadığını üzülerek söylemeliyim. Açıkçası nedeninden çok emin değilim. Yavaş bir kitaptı belki ondan, belki de sonunda ucu açık kalan sorulardan sebep. Kitap emekli bir CIA ajanının geçmişinin kendini bulmasına dayanıyor esas olarak. Karakterimiz Maggie beklenmedik emekliliğinden yirmi yıl sonra sakin bir köyde bir çiftlikte yalnız yaşıyor.65 yaşında. İlginç bir şekilde eski iş arakadaşlarının hepsi aynı köyde yaşıyor. En gençleri Maggie. Mini spoiler uyarısı 20 yıl önce CIA için çalıştığı son işte eşini kaybeden Maggie için hayat asla eskisi gibi olmuyor. Normal bir yaşama dönemiyor, insanlara güvenmiyor ve çok ama çok acınası bir hayat yaşıyor. Belki de bu mutsuz etti beni bilemiyorum ama neredeyse hemen herşeyin önemini kaybetmesi gereken bir zamanda Maggie hâla eski hayaletlerle boğuşuyor. Metni oldukça karamsar ve boğucu buldum. Kafamdaki karanlık bulutlardan kurtulmak için acil yeni bir kitaba başlamalıyım. Gittim. Not: Hâla okuyor olmamalıydın ama madem buradasın, söyleyeyim bari. Hiçbir şekilde tavsiyem değildir.
Casuslar SahiliTess Gerritsen · Doğan Kitap · 2024774 okunma