Puan vermedi·220 syf.····Okunma: 29 Eylül 2025 22:16 Merhaba kuşlarım
Paris’te yaşayan ve toplum tarafından dışlanan bir kadın Marguerite, zengin erkeklerle birlikte olan (para karşılığı ile tabiki), gösterişli davetlere katılan ve lüks bir yaşam süren güzel bir kadındır. Kamelya çiçeklerini çok sevdiği için "Kamelyalı Kadın" diye anılır. Ancak dışarıdan güçlü ve mutlu görünse de ağır bir hastalığı vardır ve içten içe yalnızdır.
Marguerite, bir gün Armand Duval adlı genç bir adamla tanışır. Armand, Marguerite’e diğer erkeklerden farklı davranır; onu gerçekten sever ve önemser. Zamanla ikisi arasında samimi ve derin bir aşk başlar. Marguerite, Armand sayesinde ilk kez gerçek sevgiyi tadar ve onunla birlikte sade, huzurlu bir hayat yaşamak ister. Bu yüzden eski yaşamını ve alışkanlıklarını bırakmaya çalışır. (Metreslik veya seks işçiliği.. her ne derseniz)
Ancak bu aşk uzun sürmez. Armand’ın ailesi, özellikle babası, Marguerite’in geçmişi nedeniyle bu ilişkiye karşı çıkar. Ailenin toplum içindeki saygınlığının zarar göreceğini düşünen baba, Marguerite’yeArmand’dan ayrılmasını söyler. Marguerite, Armand’ın geleceğini(?) ve mutluluğunu düşünerek büyük bir fedakârlık yapar. Gerçeği söylemeden, onu artık sevmediğini söyleyip kandırarak Armand’ı terk eder.
Armand, bu ayrılığın nedenini bilmez, anlayamaz ve Marguerite’in kendisini aldattığını düşünür. (Eski işine geri döndüğünü) Bu yüzden ona karşı kırıcı ve acımasız davranır. Marguerite ise hem hastalığıyla hem de yalnızlığıyla mücadele eder. Zamanla sağlığı iyice kötüleşir ve kimseye yük olmamak için sessizce yaşamını sürdürür.
Marguerite öldükten sonra Armand, onun kendisi için yaptığı fedakârlığı öğrenir. Gerçeği anladığında büyük bir pişmanlık duyar, ancak artık çok geçtir. Marguerite çoktan ölmüştür..
YORUMLAYALIM..
incelemeyi çok önceden yazmışım ama ne paylasmisim ne de yorumlamamisim.. kitap hakkında zerre bir şey hatırlamıyorum. Dumas'ın oğlu Dumas tarafından yazılan bir eser. Ben beğenmişim (kesinlik içermiyor)
Umarım beğenirsiniz.
Okuyacaklara keyifli okumalar.