2025 11. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2025 00:22
Ve 8. Kitap da böylece biter.. Puanım tabiki yine 10 hatta 1-10 derecelendirmesinin bu seri için yeterli olmadığını düşünüyorum. 6dan sonra serinin yavaşlayacağına dair bir önyargı vardı ama şimdiden baya fanatik olan bana yine bu kitap da çok güzel geldi. Yavaşlıyormuş gibi gözükmesinin sebebinin betimlemelerin çok ve yan karakterlere de çok fazla yer verilmesinin neden olduğunu düşünüyorum. ...Buradan sonrası bol spoi kaynayacak... Rand ve Ashamanlar: Delilik artık kafalarına değil davranışlarına da yansımaya başladı. (Keşke savaşta Ebu Dara kadar gitmeselerdi) Randın Ebou Dardaki Callandorla kendini kaybetmesi ve oraya giden her ashamanın kafayı yemesi Randa saldırması bundan dolayı diye düşünüyorum. Fedwinin trajik ölümü beni çok etkiledi. Bir an önce şu saidini temizlerler umarım. Logain efsanevi bir şekilde geri döndü bakalım neler olacak. Taimin hala amacının ne olduğunu anlayamasam da seviyorum açıkcası. Rand ve Min : Sürükleyerek gidiyor. Min karakteri gerçekten en ısınamadığım kişi. Amyrlin makamı hz. Egwene : Yakıştı kız be Aes Seadilerin de Tar Valonun da üstesinden geleceksin inanıyorum. Nynave Elayne Aviendha : Nynave Lanla evlendi sonunda. Yeni evli Nynave yerine azıcık da güçlü nynave okusaydık keşke. Aviendhayı seviyorum elaynayle olan kardeşlikleri hoşuma gidiyor bir de Randı ikisi arasında bölüştürmeseler keşke ( hatta üçü) Elaynenin Ebu Dardaki örgüleri patlatması fenasaldı. Orada her güç kullanan kişinin kendini kaybetmesi ayrı bir garipti. Ama yine de ne kadar güçlü bir kız olduğunü gördük. Kraliçe Elayne göreceğiz artik ve umitliyim. Perrinlerin grubuna Morgaselerin katılması cok iyi oldu ve biraz yavaş ilerledi burdaki olay örgüsü. Mate tam ısındık derken resmen adam ortadan kayboldu 1 kitaptır yok.. Öldü mü ve kaldı mı meçhul.. Perrin ve Matten daha fazla kahramanlık görmek isterim. Moridin ve birkaç karanlık dostu ortaya çıktı bunlar gizemlerini koruyor. var olan Terkedilmişler de var. Ama bu kitap Seanchanlarla geçti bu kadar kötü karakterle kim uğraşacak Rand da kafayı sıyırmışken bakalım neler yaşayacağız.. Seanchanlar : Bence çook iyi betimlendi kafamda çok net bir şekilde canlandılar Yine tek eleştirim şu ki çoooook fazla karakter var belki bu kitapta bile 100+ vardır o yüzden korkumdan araya başka kitap sokamıyorum. Haftadan haftaya bile çoğu yan karakteri unutuyorum evet belki bu dizi film olsa bu kadar zorlanılmaz ama kitapta gerçekten çok zor akılda kalıyor. İyi yanı şu ki adam öyle bir yazmış ki her karakteri yine tüm dikkatimle okuyabiliyorum ama gönül ister ki onlar yerine biraz daha Mat Perrin falan okuyalım. Neyse Robert Jordan ne yaptıysa vardır bir hayır diyorum. Son olarak da bir yandan yavaş yavaş sona yaklaşmanın hüznünü yaşıyorum aynı zamanda Brandon Sandersonu okuyacak olmanın heyecanını da yaşıyorum.
Hançer YoluRobert Jordan · İthaki Yayınları · 2021658 okunma