·54 syf.····Okunma: 21 Eylül 2025 00:00 Herkese merhaba bugün Modern Klasikler Dizisinin 28. kitabıyla karşınızdayım.
Kitabın konusu öyle derin bir konu ki…
Kitap, hayatı sorgulatan, yaptıklarımıza yapacaklarımıza ışık tutan konuşmalardan oluşuyor.
Orphalese kentinde on iki yılını dolduran El Mustafa için artık gitme vakti gelmiştir, onu almaya gelen gemiyi gördüğünde bir heyecana kapılır ama aynı zamanda hüzünle de kaplıdır içi. Orphalese halkı içinse durum büyük bir üzüntüdür, en azından gitmeden önce ondan bir istekleri vardır, hayatın sırrı…
Tek tek sorularını sormaya başlarlar; kimi aşktan, kimi yasadan, kimi dostluktan sorular yöneltir El Mustafa’ya. El Mustafa da tüm bilgeliğiyle cevaplar halkı… Aynı zamanda da bizleri.
Durup düşündüren, tüm bu söylenenleri herkes uygulasa dünya ne güzel bir yer olurdu dedirten bu kitap herkese tavsiyemdir.
#alıntı
Yasa koymaktan haz alıyorsunuz. Ama onları çiğnemekten aldığınız haz daha fazla.
Dostunuz ne içindir ki onu zaman öldürmek için arayasınız? Onu hep yaşanası zamanlarda arayın.
Uçan aynı zamanda sürünendi. Çünkü kanatlarım açıldığı zaman güneşin altında, yeryüzüne düşen gölge bir kaplumbağaydı.