···Okunma: 17 Aralık 2025 15:47 Eser iki bölümden oluşuyor .1) YERALTI isimli bölüm .2)SULU SEPKENE DAİR isimli bölüm .
İlk bölüm yaklaşık 50 sayfadan oluşuyor ve okurken sizi sıkacak/ gerecek/sinirlendirecek.Sakin olun ufak ufak notlar alın ve acele etmeyin karakteri iyice analiz ederek tanıyın.İkinci bölüm su gibi akacaktir ve ilk 50 sayfalık travmayi atlatirsaniz bir solukta kitabın sonunun gelmesini isteyeceksiniz.Eser bana göre ,her satırından/paragrafında/bölümünden dersler çıkarılacak ikinci üçüncü vs. defa okunmayi hakedecek bir kitap.Suc ve ceza,karamazov kardeşler,kumarbaz gibi kalite eserlerini okumadan önce bu eseri okursanız adı geçen eserlerdeki karakterlerin ruh hallerinin YERALTİNDAN NOTLAR eserinde temellerini atmış olduğunu göreceksiniz .1864 de yeraltından notlarını yazıp diğer eserlerini bu tarihten sonra kaleme almıştır.Aslinda 10 tam puanı hakeden (bana göre)bir eser ama ilk 50 sayfalık bölümünde kullandığı dilin/üslûbun ağır olması sebebiyle 1 puan kırıp 9 veriyorum.