Sessiz Ozanın Hikayesi
2025 91. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 20:48
Uzun zaman sonra tam kendi tarzımda bir kitap bitirdim ve incelemeyle geldim. Bayadır inceleme yazmıyordum, umarım içime siner ve sizin de hoşunuza gider. Yazım dili: Benim yazardan zaten iyi bir beklentim vardı ama kitap birçok bakımdan olduğu gibi yazım dili bakımından da beklentimi çok aştı. Gerçekten kitaba çok uygun ve çok masalsı bir anlatım tarzı vardı. Beni hikayenin içine daha da çekti ve okuma isteğimi artırdı. Kitabın tarzı ve tasarımı: Melie okusa da beğense diye bir kitap yazılsa muhtemelen böyle bir şey olurdu. O derece beğendim. Öykülerin hepsi ayrı güzeldi. Ayrıca kitabın tasarımı, resimler çok hoşuma gitti. Kitaba ayrı bir hava katıyor hepsi. Favori öykülerim: Bundan da bahsetmesem olmazdı. Kitaptaki tüm öyküler çok güzeldi tabi ama beni en çok etkileyen galiba Yeminkıran öyküsü oldu. Karakterin ilk ortaya çıktığı hikayede zaten merakımı uyandırmıştı ama hikayesi beklediğimden daha derin ve etkileyiciydi. Birde cadısız köyün cadısı öyküsünden kısaca bahsetmek istiyorum. Bana kalırsa son zamanlarda feminizm konusunda mesajlar vermeye çalışan, ama bu konuda başarılı olmayan pek çok yazar ve senarist var. Bu tarz şeylerden sonra bu öykü ilaç gibi geldi. Hem gereken mesajı verme konusunda hem de duygusal anlamda çok etkileyici bir hikayeydi bence. Kısa bir inceleme oldu ama bunlardan da bahsetmesem içim rahat etmezdi. İnceleme yazmayı da özledim zaten. Fantastik kitapları seven herkes bu kitaba bir şans verebilir diye düşünüyorum. Not: Normalde 2-3 gün içinde bitirebileceğim bir kitap ama okuldan dolayı maalesef çok yavaş okudum. Yoksa kitap çok sarıyordu
Unutulmuş Büyüler ve Terk Edilmiş ÖykülerD. N. Archeron · Guardian Yayınları · 2025621 okunma
Yeminkıran benimde favorilerimden ikinci hikâyede çok sinir olduğumuz Fangar'ın geçmişini okumak 💔💔
Melie
Ve kızı gerçekten kurtuldu mu bilememek😔