Selam bugün size daha önce #ateşinkoynunda kitabını okuduğum @kadifedenkelimeler #sevdacicegi ile geldim.Şunu söylemeliyim ki yazarın kalemi çok iyi,duyguları size geçirme konusunda bir o kadar başarılı ve kendisini okumak büyük bir keyif veriyor.#sevdaçicegi kitabında Sevda Altınbaşak ve Ezel Doğan'in hayatına konuk oluyoruz. Geçmiş ve günümüzü aynı anda okuyoruz. Geçmişe gidip Sevda ile ağlıyoruz,aşkları bizi harliyor,gelecekte Ezel ve kizi için ayrı üzülüyoruz. Yavuz küfrediyor ,Kenan'a diş biliyorsunuz ama en çok da Handan hanıma insafın yok mu kadın diye söylemekten duramıyorsun.
Ezel anne ve babasını kaybetmiş tek akrabası olan halası ile kalıyor. Fotoğraf ve resim yapmak onun için paha biçilemez. Sevda annesini küçük yaşta elim bir olay sonucu kaybetmiş babası aylar sonra yanında bir kadın ve oğlu ile gelip evleneceğini ilan eder. Başlarda anneye ve abi'ye sahip oldum diye sevinse de yıllar geçtikçe ikisinin de gerçek yüzünü görmeye başlar. Babasının anı ölümü dedesini yataklara düşürmeye kadar götürür. Yavuz ve Handan'in üzerinde kurdukları baskı, anlamdiramadigi şekilde canını yakmaya çalışmaları Sevda'yi ölümü düşündürecek noktaya getirir. Kendisine kalan tüm mal varlığını yönetmek isteyen Yavuz düzenlenen bir toplantı ile bunu ilan edecegi gece Sevda otelin terasında kendini aşağıya salacagi vakit ,tüm o sahte yüzler,ortamın şaşasindan bunalan Ezel'in çatıya hava almak için çıkması ile sekteye uğrar. Sevda ve Ezel'in yolları böyle kesişir. Ezel,Sevdayı görür görmez ateşler içinde yanacağını,hiç aşık olmamış olamasina rağmen aşkın ne anlama geleceğini anlar. Oysa Sevda'nin biri ile birlikte olması Yavuz tarafından yasaklanmıştır.Yavuz'un anlamadığı gönlün ferman dinlemedigidir. Sevda'nin En çok ihtiyaci olan şey birine sırtını koşulsuz dayaya bilmek,onun yükünü omuzlarından alacagi gibi olaylar karşısında dik duruşa sahip olacak birinin elini sımsıkı tutmasidir. Nedendir bilinmez ama Ezel bunları onun göz bebeklerinde görür. Sadece onu mu içinde barındırdığı hüznü,hırçınliği,saklamaya çalıştığı gerçekleri de hisseder. O çatıdaki karşılaşma ne ilk ne de son olacaktır. Onların kaderi birbiri ile yazılmıştır. Ezel,Sevdayı kendinin yapmaya stüdyo dairesinin o siyah carsaflarinin üzerinde kendisine saklayacağım bir çok resim çizmeye kendi kendine söz verir. Sevda'nin cesurca attığı her adımda kacamayacagi aşka da attığı adımla eş değerdir. Her sabah uyandığında yanında Sevda'yi istediğini anladığı an evlenme teklif eden Ezel istediği evet cevabını da alır. Her şey güzel gidiyor gibi gelse de Yavuz yillarin acısını,intikamını almak için pusuya yatmış bir kurt gibi beklemektedir. Tam böyle bir zamanda Ezel iş gezisine gider. Bunu fırsat bile Yavuz ,Sevdanın erken doğum yapmasına da sebep olur. Ezel'i hastane koridorlarında hiç beklemedigi bir supriz karşılar. Karısı, kızını doguruken ölmüştür. Yıllarca karısının öldüğüne bir türlü kabullenemeyen Ezel aslında onun tutsak tutulduğunu bilse neler yapmazdı. Tam da kızının doğum gününde görmemesi gereken bir şeyi görür ve artık olayların akışının değişme zamanı gelmiştir.
Bundan sonrası ve daha fazlası kitabımızda.