2025 44. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2025 10:53
Aslanlı yol Bir kitap böyle mi güzel olur, bu kadar mı olur. Merakla çevirdiğim her bir sayfa da bitmesin diye soluklandım. Bu arada #aslanlıyol çizimli bir kitap, kitabın içeriği kadar çizimlere de bayıldım. Sunay Akın çok bilgili biri ve bu kitapta bir kısım bilgiyi bizimle paylaşılmış. Misal küçük Hasan'ın hikayesi. Konuşamayan küçük Hasan için padişah artığı yerse şifa bulur derler. Duruma üzülen annesi bir sekilde saraya ulaşır çaresizce II. Abdülhamit 'in yemek artığını yedirirler. Padişah artığı da çare olmaz oluruna bırakırlar, bir zaman sonra kendiliğinden Hasan'ın dili çözülür. Bu defa evdeki terlikleri bir odaya toplayıp onlarla konuşan Hasan annesini bir de böyle şaşırtır. Tabi bunun da bir sebebi vardır. Konuşamayan konuşmaya baslayınca terliklerle sohbet eden Hasan büyür ve halkını bilgisizliğin karanlığından çekip çıkaracak öğretmenlerin yetiştiği köy enstitülerini kurar. İlk Türkce ansiklopediyi hazirlatir, dunya klasiklerini Turkceye cevirtir. Bunlarla da yetinmez Unesco nun kurulusuna imza atar. Evet Hasan büyür ve bizim tanıdığımız Hasan Ali Yücel olur. Müfettiş Cemalettin, çocuk Altan, dilsiz Hasan daha nicelerini sizi bir de böyle tanımak nasıl güzeldi. Okurken çok duygulandım, duygularım çakıştı kah gülümsedim kah hüzünlendim ama iyi ki okudum. Siz de muhakkak okuyun. #reklam degil #tavsiye #aslanlıyol #sunayakın
Aslanlı YolSunay Akın · Karakarga Yayınevi · 2019840 okunma