Puan vermedi·%61 (336/544 syf.)· Öncelikle şunu belirteyim ki kitabı yarım bırakmış olsam da aslında önceden okumuştum. Yani kitabın tamamını okudum.
Kitabı beğenmedim açıkçası, neyini bu kadar abartıyorlar anlamadım. Öncelikle kitabın konusundan bahsedeceğim.
Ana karakterlerimiz Gurur Kalender ve Farah Tozlu. Şimdi Gurur nişanlı ve sonradan bunun nişanlısı Farah'ın babası Ümit Tozlu'nun deposunda ölü bulunuyor, daha doğrusu onlar ölü sanıyor kız aslında yaşıyor. Neyse... Sonra bu Gurur da intikam almak için Tozlu'ların kızıyla evleniyor. Kısacası kitap bu şekilde. Şimdi de saçma bulduğum yerleri anlatacağım.
Bir yerde bir adam Farah'ı taciz ediyor ve Gurur da bu adamı iyice bir benzetmeye gidiyor, Gurur'un yeğeni Karun da bunun karşısında "Tam da bugünün sıkıcı geçtiğini düşünüyordum." gibi bir şey diyor, kitap bende olmadığı için tam olarak bilmiyorum. Şiddet eğlenceli mı? Tamam adam kızı taciz etti ama bunu eğlenceli diye de nitelemezsiniz.
Bir yerde de Gurur Farah'ın yemek yapmayı bilmediğini öğreniyor. Ona öğrenmesini söylüyor. Zeka küpü kızımız Farah da "Sen öğretirsen öğrenirim." diyor. Kızım kendin öğrenemiyor musun, illa adam mı sana gösterecek? Devamında da buna sucuk doğramayı öğretiyor Gurur. Ve bunu yaparken de ciddi anlamda çok yakınlar. Leyla'nın yasını tutarken başka bir kadınla yakınlaşması tuhaf geldi.
Bir de bunların evlilikleri var tabii. Farah onunla evlenmek istemediği için Gurur onu babasını öldürmekle tehdit ediyor resmen. Farah da buna rağmen onun için yemek yapmayı falan öğreniyor. Adam seni babanla tehdit be!
Evliliklerinde bir de Farah bundan alnını öpmesini istiyor, normal şartlarda anlarım ama seni kaçıran, seninle tehditle evlenen bir adam tarafından öpülmek de istemezsin yani.
Farah buna bir ara yemek yapıp götürüyor bizim çok zeki Gurur da teşekkür etmek için onun avuç içlerini öpüyor. Senin ağzın var be adam! O şekilde de teşekkür edebilirsin yani. Bir de bu adam sözde nişanlısının yaşını tutuyor ya, sürekli Farah'ın boynunu öpüyor!?
Hatırladıklarım bu kadardı. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
Kitapla kalın...
Not: Bu arada şunu da eklemek istiyorum: Ferah sürekli salağa yatıyor cinsel konularda! Ve bir yerden sonra ben bile onun yerine utanmaya başladım resmen. Gurur'un sonradan buna karşılık ima ettiği şeyler vs. hiç hoş değildi gerçekten.