ARŞE DUO
#arşeduo , #gönüldemircioğlu nun düzyazı şiirleriyle #turhanyıldırım ın küçürek öykülerinden oluşan bir ortaklık.
Mısralar dökülmüş kaleme önce. Ardından da her mısra birer cümleye duygu olup, dil olup, ses olup ve öykü olup #arşeduo olmuş, gelip yüreğimize dokunmuş yavaşça...
Özgür, kavgacı ama sevgi dolu satırlar. Kapağı açtığınız anda sizi içine alan ve bir sayfa, bir sayfa daha diyerek elinizden bırakamadan bitip kapanan son sayfa. Hadi, buyrun alıntılarıma. Unutmadan; bu harika kitapları #burcununseckileri ile okuyoruz.
@metinlerarasıkitap
Burcu İşık
#şiir #küçüreköykü #düzyazışiir
" Susmaların takıldı aklıma. Yağmurlar ıslatamadı kör dudaklarını. Yürürdük kulaklarımıza dokunmayan sözsüz şarkılarla. Gülerdik çocuklara şemsiye ile kaçışan. Delice dönerdik, dönerdi dünya başımızda. Özüydük özgürlüğün. Yitik bir kentin ikiziydik. Beraber ağlattık bulutları, sırtımızı sakınmadık bıçaktan. Acıyan canımızı katıkladık soframıza kimsesiz. Çizdik gülüşümüzü harmanlayan güneşi. Sonra bir sabah doğmayı unuttu gün. Ayarı bozuk dünyanın iki ayrı kefesini meskenledik. Durduk. Altı delik ayakkabılarımız yoktu, acıktı kaldırımlar. Biz, yitik bir kentin ikiziydik. "
" Yek başına kanatlarını aheste aheste çırpacak. Nice simitleri afiyetle yiyecek, emanet edecek rüzgara tüylerini. Vapurların karşısında kendi dilinde neşeli türküler tutturacak. Selam duracak apartmanlara, sitelere, gecekondulara... Elbette tüm bu güzellikler yaşanacaktı, günlerin birinde martı kardeş petrole bulanmasaydı. "
" Senelerdir sıradanlık içinde nefes almaya çalışan kendimi, bugün ödüllendirmeye karar verdim. Birazdan kimliksizliğe kavuşacağım. Polis amcalara şimdiden selam olsun. "
Arşe DuoTurhan Yıldırım · Metinlerarası Kitap · 202521 okunma