·200 syf.····Okunma: 20 Aralık 2025 18:12 Merhaba, bugün sizlere 𝕰𝖘𝖎𝖗 Ş𝖊𝖍𝖗𝖎𝖓 İ𝖐𝖎 𝖄𝖆𝖐𝖆𝖘ı kitabının yorumu ile geldim
Dönem kitapları okumayı seviyor musunuz?
Genç bir adamın hüzünlü hikayesini okumaya hazır mısınız?
𝘏𝘰𝘤𝘢𝘭𝘢𝘳ı𝘯 𝘏𝘰𝘤𝘢𝘴ı " 𝘗𝘳𝘰𝘧. 𝘋𝘳. 𝘚𝘦𝘭𝘪𝘮 Ş𝘪𝘧𝘢𝘷𝘦𝘳𝘦𝘯'in hikayesi..
2000 yılının Mayıs ayı.. Televizyonda tarihle ilgili yapılan bir porgrama konuk olanlarla Milli Mücadele Dönemi ve o yıllarda yaşanan olaylar anlatılıyordu.
Mustafa Kemal'in mücadelesi konuşulmaya devam ediyor, anlatmakla bitmeyecek mücadele yılları..
Tarhan Soydemir, belgeleri ile hazırlıklı gelmişti. Program devam ederken, o yıllara ait kaynaklarda bulduğu bilgiler insanlığı sarsacak türdendi. İngiliz kayıtlarında buldukları gün yüzüne çıkıyordu.
Torunu Cevdet, programda dedesi hakkında konuşulanları duymuş ve bunun için elinde kanıtlayıcı belgeler ile ertesi gün konuk olmuştu ve dedesi kendi ağzı ile olan bitenleri anlatmaya başlıyordu.
Selim Şifaveren, o yıllarda Fransa'nın başkenti Paris'te Sorbonne Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlamış ve ülkesine geri dönmüştü. Hekim olarak görevlendirildiği yerde, hemşire Süreyya ve yanındai küçük kız Feride ile bu görevini sürdürecekti.
Süreyya'ya olan aşkını itiraf edememiş olsada minnetliği eksik olmamıştı. Buna, görevi devam ederken dahil olan Eleni de dahil..
Bakalım, Selim Şifaveren Kahraman mıydı yoksa hain miydi?
Okurken, gururla minnetle ve sevgiyle okuduğum bir eser oldu O yıllarda verilen mücadeleyi iliklerinde hissetmek farklı bir duyguydu Selim Şifaveren, iki ayrı kadına esir olmuş bir ömür boyu da unutmamıştı.. Tarih, türünde eserler okumayı seviyorsanız, mutlaka okuyun, okutturun diyorum Kitapla ve sevgiyle kalın