Ne zaman çobansız yaşayacak kadar gelişeceğiz ?
"Koyun milletine daha yakınsınız. Güdülmeye alışmışsınız. Çobanınızı yitirdiğinizde, yalnızlık duygusu sizleri yıkıyor. İnmeli felçli bir ruha dönüşüyorsunuz.
Alıntı
5 +1'leme
6,9bin Gösterim
Sürüden ayrılmaya cesaret edenlerin hedef hâline getirildiği bir sistemde özgürlük istisnaya dönüşüyor. Bu koşullarda toplum olarak bir gelişim göstermemiz pek muhtemel değil maalesef.
Eniz ☭
Güzel bir yorumdu teşekkür ediyorum 🙏❤️
Çoban bırakırmı koyun eti baya pahalandı üç aylarda girdiki beşe katlar çoban kök salar hiç bırakmaz 🤕🤕
Çok iyi 😂😂
Çobansız yaşayabilmekbir liderin yokluğunda paniklemek değil, ki öyle olmamalı, sorumluluk alabilmek, eleştirel düşünebilmek ve birlikte akıl üretebilmektir. Bu bir anda gerçekleşmez. Eğitimle, sorgulamayla ve korkudan değil bilinçten beslenen bir duruşla mümkün olur. Çoban beklemek kolaydır, yönünü kendin bulmak ise cesaret ister( Cesaret isterr). Gelişmişlik, yalnız kalınca felç olmak değil, yalnızken de ayakta kalabilmektir. Peki bir kısmı Felç kalmış, bir topluma anlatılabilir mi anlaşılabilirmi, orasını bilemem.
Eniz ☭
@Birkitap_birinsan şu anda tamamen daraltıyor diyebilirim en azından Türkiye nezdinde. Bireysel olarak okumalar ile yetiniyoruz ..
Her zaman bir çoban olacak çünkü dünya bu şekilde var oluyor