ADİL DEDE EVİN YOLUNU UNUTTU ~ OKUR ÇOCUK
Masal kitabı
Katar çocuk edebiyatı
Alzheimer hastası bir dede
Meraklı ve yardımsever bir kız
Üzüm hasadı
Yardımlaşma, empati ve sevgi
4+ yaş ve üstü
32 sayfa
Selam dostlar… Bugün çok tatlı bir kitapla geldim. Konusu, karakterleri, çizimleri ve hikâyesiyle dört dörtlük bir eser. Tabii ki bu kitabı benim için bir o kadar da özel kılan sebep editörlüğünü benim yapmam
Küçük Enci ailesiyle birlikte üzüm hasadına yardım etmek için köylerine giderler. Annesiyle göl kenarında dolaşırken yaşlı bir adamın şaşkın şaşkın yürüdüğünü görürler. Kaybolduğunu anlayan anne kız, ismi Adil olan bu yaşlı dedeyi evine götürürler. İşte o andan sonra Adil Dede ile Enci arasında bir dostluk başlar. Unutkan olan ve sürekli aynı şeyleri soran Adil Dede’nin Alzheimer adlı bir hastalığa yakalandığını öğrenen Enci, onun hayatını kolaylaştırmak için çareler aramaya başlar. Tabii bu süreçte Adil Dede ile komik diyaloglar, ilginc olaylar yaşar. Adil Dede’nin günleri monoton ve renksiz hayatına renk katan Enci ile birlikte hiç olmadığı kadar eğlenceli geçer. Hadi siz de bu hikâyeye ortak olun
Alzheimer hastalığı adına farkındalık oluşturan bir kitap. Ayrıca nesiller arasındaki sevgi ve saygıyı öne çıkaran, yaşlandıkça çocuklaşan insana karşı hoşgörüyü tavsiye eden çok tatlı bir hikâyeye sahip. Kitabın başından sonuna kadar üzüm hasadının tüm aşamalarını öğreniyoruz. Bu anlamda eğitici bir yönü de var. Kendim editledim diye demiyorum gerçekten çok güzel bir içeriği var. Minik yüreklere şifa olsun Gönülden tavsiyemdir.
Selahaddin