Lauren Asher den Dönüş kitapının incelemesi
2025 122. kitabı
Yeni bir kitap ile geldim Dönüş Konusundan biraz bahsedecek olursak: Erkek karakterimiz Santiago üç yıl öncesinde F1 pilotu olarak bir yarışta kaza geçirir. Kaza sonucu bir bacağını kaybeder. Bununla beraber yarışa olan tutkusu, sevgisi iyice söner. Artık gözlerden uzak tenha bir mahallede kendi başına dünyadan uzak yaşamaktadır. Kız karakterimiz Chloe babasını hiç taniyamayan, uyuşturucu bağımlısı ve ne kadar artık aynı evde yaşamasalar da kazandığı az bir parayı da ondan alan annesi olan bir kızdır. Bir gün en yakın arkadaşının da onu desteklemesi ile babasını bulabilmek için genetik testi yaptırır. Sonuçlar eline ulaştığında Chloe hiç bilmediği Italya şehrine yani babasını bulmaya yola çıkar. Ancak işler hiç istediği gibi ilerlemez. Babasının yaşadığı eve gitmesi gerekirken kendini bir anda o evin karşısındaki evde bulur. Ne girdiği evin sahibinin Santiago oluğunu yada o kişinin dünyaca ünlü F1 pilotu olduğunu bilmiyordur. Zamanla karakterlerin hayatlarındaki sorunları çözebilmesi için bir çıkar yolu olarak sahte sevgili olmaya karar verirler. Bakalım bundan sonrasında sizi neler bekliyor olacak ?? İncelemeye gelirsek: Lauren Asher den Yıldızlar Yarışı serisinin 4. Kitapı olur kendisi. Konusu güzeldi serinin diğer kitaplarında olduğu gibi bu sefer farklı bir çifti okuduk. Ana erkek karakterimiz serinin ilk kitabındaki kız karakterin abisi oluyor. Serinin hiç bir karakterini çok fazla hatırlayamasam da ilk kitapta kız karakterin abisine çok az hakim olmuştum. Ve işin garibi bunu hala hatırlamam. Ayriyetten bu kitapta onun hayatını okuduğumuz için karakteri iyice tanıdım. Bazen böyle devam eden serilerin yeni çıkan kitaplarını okumaya korkuyorum karakterleri hatırlayamazsam diye ama böyle bir engelle karşılaşmadım şimdiye kadar. O yüzden seriye karşı olan hevesim hiç sönmedi. Fakat kitapta gerçekten saçma bulduğum çok gereksiz yere uzatılan bir sahne oldu ki oda: Chloe'nin sonlara doğru bazı üzücü olaylar olduğundan Santiago'ya kızması gibi. Ben bu konuda kesinlikle Santiago'nun arkasındayım. Yani Chloe ne kadar çok yalandan hoşlanmasa da yinede bu kadar buna kızacağı, trip atacağı anlamına gelmiyor. Zaten çocuk bu yalanı sen daha fazla üzülme, gerçekleri asıl kişiden öğren diye susuyor. O da bu durumdan zerre hoşlanmıyor yani. Fark ettiyseniz bu gibi romantik dram konulu kitaplarda illaki karakterlerin ayrı düştüğü bi olay olur. Mutlaka yani. Bazı kitaplar da sonlara doğru bu ayrılmanın olması güzel geliyor okurlara. Şahsen bende bazen o an onun olması gerekiyormus gibi hissediyorum. Ama aynı şeyi bu kitapa yakıştıramadım. Kısacası çok gereksiz buldum. Bilmiyorum sizler bu gibi kitaplardaki son ayrılık dramları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu arada seri devam edicek mi çok anlayamadım. Bana Kitapın sonu bir seri sonu gibi geldi ama yine kafamda soru işaretleri var bununla ilgili. Neyse umarım devam eder seri eğer devam edicekse Bu inceleme de buraya kadardı O zaman bir sonraki kitap incelemesinde görüşmek üzere Hoşça kalın kitapla kalın Bye Dönüş Lauren Asher
DönüşLauren Asher · Olimpos Yayınları · 2025179 okunma
Bu kitabı tek okuyabilir miyiz, yoksa önce serinin diğer kitaplarını mı okumak lazım?