·320 syf.····Okunma: 22 Aralık 2025 23:32 Yazarın File Arkası ve Yarının Kıyısında kitaplarını okumuş ve sevmiş biri olarak beklentim oldukça yüksekti. Ama bu kitap beklediğim gibi olmadı. Kısaca konudan bahsedeyim;
Melina uzun zamandır gizliden gizliye Güner’e hayrandır ve onun dikkatini çekmek, varlığını fark ettirmek ister. Güner’in yakın arkadaşı Dora’dan gelen sahte sevgililik teklifi Melina için bir fırsata dönüşür. Üniversiteye başladığından beri Dora’dan nefret ediyor olmasına rağmen amacı uğruna bu oyunu kabul eder. Ancak sahte başlayan bu ilişki zamanla kontrolden çıkar ve Melina asla kalbini kaptırmaması gereken birine karşı duygular beslemeye başlar.
Kitap genel olarak lise çağındaki okurlara hitap ediyor. Açıkçası lise dönemimde okumuş olsaydım belki daha fazla sevebilirdim. Ama beni özellikle rahatsız eden kısmı, kokain gibi ciddi ve tehlikeli bir maddenin hikaye içinde neredeyse sıradanlaştırılarak, herhangi bir uyarı ya da net bir olumsuz mesaj verilmeden geçiştirilmesiydi. Buna ek olarak kitapta +18 sayılabilecek konuşmalar yer almasına rağmen arka kapakta yetişkin okurlara yönelik herhangi bir uyarı bulunmaması da benim için eksi puandı. Hedef kitlenin yaş aralığı düşünüldüğünde bu tür detaylar daha fazla gözüme battı.
Bir diğer rahatsız edici unsur ise karakter ilişkileriydi. Dora gibi daha düzgün ve iyi diyebileceğimiz bir erkek karakterin Güner gibi açıkça sorunlu ve etik dışı davranışlar sergileyen biriyle bu kadar yakın olması bana hiç geçmedi. Dört kişilik arkadaş grubunda Güner’in davranışları neredeyse başlı başına bir kötü karakter profili çiziyor. Buna rağmen diğer üç karakterin onunla arkadaşlığa devam etmesi hem inandırıcılıktan uzak hem de sinir bozucuydu.
Ana karakterlerin ilişki dinamikleri de benim için oldukça zayıftı. Davranışlar fazlasıyla çocukçaydı. Özellikle kadın karakterin tepkileri, konuşmaları ve tripleri üniversite çağındaki bireylerden çok lise çağındaki gençleri andırıyordu. Tutarsız diyaloglar, anlamsız alınganlıklar ve gereksiz dramatik tepkiler karakterlerle bağ kurmamı zorlaştırdı.
Genel olarak kitap, benim için beklentimin oldukça altında kalan bir okuma oldu. Yazarın önceki kitaplarını sevmiş olmama rağmen, bu seriye devam etmeyi düşünmüyorum.