·456 syf.····Okunma: 13 Aralık 2025 14:27 Llosa 18 yaşındayken, dayısının evinde kendisnden 10 yaş büyük (yengesinin kız kardeşi ) Julia Teyze ile karşılaşır. Ilk zamanlar ona sinemada, sokakta eşlik ederken, Julia'ya karşı bir çekim hisseder. Zaten ebeveyniyle ilgili sorunları olan Llosa ailenin geri kalanından da gizleyerek Julia ile flört etmeye başlar. Başlarda, Bolivya'dan Lima'ya boşanmış bir kadın olarak dönen ve kendine koca arayan Julia onu ciddiye almaz.
Zamanla aralarındaki ilişki alevlenir ve ailenin tüm itiraz ve tehditlerine rağmen ( ve Mario'nun yaşını illegal şekilde büyüterek - çünkü reşit olma yaşı 21 dir) gizlice evlenirler. 1955-64 yılları arasında evli kalıp boşanırlar.
1974 yılında Yeşil Ev, Katedralde Sohbet gibi dev kitaplar yazmış olan yazar, yazıda başka neler yapabileceğini görmek için kendi yaşamından yola çıkarak otobiyografik bir roman yazmaya niyetlenir. Romandaki 20 bölümden 10 bölümü Julia ile flörtleri ve evlenmeleri hakkındadır. Bu bölümlerde yazarın gerçek hayatta tanıyıp hayran olduğu bir radyo tiyatrosu senaristinden esinlenerek oluşturduğu Pedro Camacho'dan; çalışkanlığından, yaratıcılığından, çok yönlülüğünden övgüyle bahseder. Diğer 10 bölümde Pedro'nun yazdığı melodramatik radyo senaryoları/ öykülerini okuruz. Llosa gerçekte de ona hayrandır, onun kadar başarılı olmak istemektedir. Oyunlu bölüm burasıdır. Bu öyküler başta cazip gelirler, ama yazarının zihinsel çöküşüne paralel olarak ( gerçek hayatta Raul Salmon) hikayelerdeki karakterler birbirine karışır, başka bir hikayede ölen biri canĺı olarak karşımıza çıkar, bir başkası meslek değistirir vb. Üstelik bu karakterlerin bazıları önceki Llosa roman kahramanlarıdır. Llosa'ya göre o dönemde kendisinin Julia'yla yaşadıkları melodramatiktir ve Pedro'nun melodramatik hikayeleriyle bunları iç içe geçirir. Peki bu kadar bilgiyi nerden bulduk? Binbir emekle Llosa'ya karşı bir kitap yazan Julia'nın kitabını bile Ispanyolca okuyup, yazarı. hayatını didik etmeye devam eden @pinuccias'dan. Tek başıma okusam sırrına eremeyeceğim pek çok noktayı aydınlattığı için müteşekkirim. Llosa okumaya 856 sayfalık Dünya Sonu Savaşı ile devam edeceğiz.