2025 101. kitabı
Herkese merhaba Bugünkü kitabım harika bir tarihi kurgu olan Türk Adını Unutma. Arkadaşlarım tarihi, tarih okumalarını ne kadar sevdiğimi bilir. Tarihimize ait en sevdiğim dönemde Orta Asya Türk Tarihi'dir. Bu tarih aşkımdan oğlumun adı da Göktürk Kitabımız da tam olarak bu dönemde yani Göktürk Devleti döneminde geçiyor. Mağcan, evlatlığı olan Temir'i Ötüken'e gönderiyor, güçlü bir alp olması için. Burada eğitim alırken Kağan'ın kızına gönlünü kaptırır. Kağan ise Çinlilerle akrabalık ilişkisi kurmak için kızını Çin Prensi ile evlendirme sözü verir. Çinli bir prenses de Göktürk ülkesine verilecektir. Kağan'ın kızını alan Çinliler ihanet eder, prenses yerine bir hizmetçi gönderirler. Verdikleri diğer sözleri de tutmazlar. Tüm bu ihanetleri, savaşları, anlaşmaları, yaşayışları Temir'in gözünden okuyoruz. Yazarı dili sade, anlaşılır ama çok güçlü. Savaş sahnelerini özellikle sanki okumuyor orda bulunmuş gibi hissediyorsunuz. Köklerimize yabancılaştığımız bu dönemde silkinip kendimize gelmemiz, özümüzü hatırlamamız için çok güzel bir esetlr. Türk adının sadece bir isim değil; bir duruş, bir hafıza, bir sorumluluk. Bunu unutmamız gerek diyerek kitabı herkese tavsiye ediyorum. Tarih sevmiyorum diyenlerin bile keyifle okuyacağı bir kitap. Kitapla Kalın Keyifli Okumalar
Türk Adını UnutmaFerhat Arman · Alaska Yayınları · 202555 okunma