·30 syf.····Okunma: 18 Aralık 2025 09:20 selam arkadaşlar size #balonlabeşhafta #julesverne nin kaleminden masal tadında ama yetişkinlerin de okuyabileceği ders çıkarabileceği bir kitapla geldim..ben2 günde bitirdim..Sayfa sayısı 96 olmasına rağmen hiç bitmesini istemediğim bir kitapti..Sanki o balonla bende ziyaret ettim hissini verdi.
Sizleri 14 Ocak 1962 yılına götürüyorum. Londra'nın kraliyet coğrafya cemiyetinin toplantısında Sır Francis m. Meslektaşlarına dr.samuel Ferguson'un Afrika'nın keşfedilmemiş bölgelerine bir sıcak hava balonu ile geçmeyi düşündugunu anlatmakla başlıyor olay..
Dr.Ferguson havada uzun süre kalabilen ve irtifayı kontrol eden kendi tasarladığı hidrojenden oluşan özel bir balon inşa eder.Adi victoria'dır. Bu balonun amacı Afrika kıtasının haritalanmamış bölgeleri olan doğu batı hattını gözlemleyerek Nil ve nicel nehirlerini keşfetmek coğrafi verileri toplamak ve ünlü kaşif David livingstonerin çalışmalarına katkıda bulunmaktır. Balon yolculuğu Zanzibar civarından başlar tabii ki bu yolculuktayalnız değildir.dr.fergusonun sadık ve becerikli yardımcısı Joe, yakın arkadaşı ve usta Avcı dick kennedy ile beraber.
Ekip Victoria balonuyla Afrika üzerinde ilerlerken bir sürü Zorlu macera ve tehlike ile karşılaşırlar bir kriz anında yani balonun zarar görmemesi için Joe balondan atlar
Joe i bulabileceklermidir?
Sağ saglim memleketlerine donebilecekler mıdır?
Kitap bilimi ve keşif ruhunun zorluklar karşısındaki gücünü dostluğun önemini ve yazarın fantastik macerayla coğrafi ve bilimsel bilgilerinin harmanlamasını yansıtır..
Ayrıca balon Nil nehri'nin kaynakları Çat gölü ve yerli kabilelerin yaşam alanları gibi o döneme ait bilinmeyen birçok bölgenin üzerinden geçerler. Tabii ki bu macerada bir sürü yırtıcı hayvanla da karşılaşırlar.rahip gibi bazı insanlara da yardım edip balonlarina alırlar..
Ben bayıldım umarım sizde beğenirsiniz
#okudukçabüyürinsan #okudumbitti