·128 syf.····Okunma: 23 Aralık 2025 19:42 Hasan Doğan’ın bu kitabı, özellikle genç okurlar ve hayvanseverler için kaleme alınmış, empati duygusunu merkeze alan sıcak bir eser. Kitap, sadece bir hikaye anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Kitap kalbi olan her okura dokunan, okuduktan sonra dışarı çıktığınızda bir kediye veya köpeğe daha farklı gözlerle bakmanızı sağlayan naif bir eser olmuş.
Yazarın sandıktan çıkma ve günümüze yatkın çok güzel kelimeleri, cümleleri var, unutulmaya yüz tutmuş, eski ama tınısı güçlü kelimeleri modern bir kurgunun içine yerleştirerek dilimize bir nevi saygı duruşunda bulunuyor. Bu, okuma deneyimine nostaljik ve zengin bir derinlik katıyor. Fakat kitabın tekrar problemi var, maalesef bu tür öğretici yanı ağır basan kitaplarda sık rastlanan bir durum. Bu da malesef bir süre sonra metnin ritmini bozuyor. Kitabın başlıca beni rahatsız eden kısmı bu oldu, diğer eksik bulduğum kısım kitabın sonu giriş ve gelişme bölümüne göre zayıf kalmış.