2025 8. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2025 22:05
Ben genel bir inceleme yazmak istiyorum nacizane kitapla sınırlı kalmadan. Ahmet Ümit'le tanışmam kısa öykülerden oluşan kitabı 'Aşk Köpeklik' ile oldu 2 yıl önce okumuştum. Bence hatalarımdan biri buydu çünkü polisiye yazarını öykü kitabıyla tanımaya çalışmak. Ama şöyle düşünüyorum sırası değilmiş. Daha sonra 'İstanbul Hatırası' kitabını okudum bu yıl. O kadar sürükledi ki anlatamam yazarın dili,konusu,en en önemlisi Başkomser Nevzat'ın hayat hikayesini ve kişisel gelişimini merak ettim.Araştırma yapıp hangi kitapla başlamam gerektiğini öğrendim ve serinin yani Başkomser Nevzat'ın hikayelere dahil olması bu kitapla başlıyormuş. İncelemelerine baktığımda biraz korktum ya beğenmezsem diye çünkü kısa öykülerden oluştuğu için cinayetler hem daha kolay çözülüyor daha basit hem de hikayenin içine dahil olmadan başka bir hikayeye geçiyorsunuz. Ama umduğum gibi olmadı elimden bırakmak istemedim hatta sipariş ettiğimden itibaren sürekli baktım ne zaman gelir hemen okumaya başlarım diye. Kitabı beğendim seri için bence başlangıç bir kitap. Polisiye kitaplarını sevdiren bir yazar ayrıca. Kitap için önyargı olmadan okunursa bence büyük bir zevk verecektir. Hiç susmadan Ahmet Ümit'i ne kadar sevdiğimi ve kitaplarına hayran olduğumu anlatabilirim ama zamanla diğer kitapları okudukça bahsederim diye düşündüm hem daha doğru olur. Kısacası bence okunması kolay,dili gayet iyi ve konusu da sürükleyici bir kitap tek dezavantajı öykülerden oluştuğu için bir olay örgüsü arayanları tam anlamıyla bulamayacağı bir kitap. ( Serinin devamı diye anılan 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir' kitabını okumak için sabırsızlanıyorum:)
Agatha'nın AnahtarıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201914bin okunma