Agatha Christie - Noel'de Cinayet
2025 11. kitabı
Agatha Christie'den okuduğum ikinci kitap Noel'de Cinayet. Hem aralık ayı ruhuna uygun hem de çıtır çerez okunup bitirilebilecek bir kitap arayışındayken aklıma daha önce okuduğum On Kişiydiler kitabı ile gelen yazarın mantıklı bir karar olacağına kanaat getirerek bir çırpıda okudum kitabı. Buradan sonrası "Spoiler Alert!" benden söylemesi. :) Kitapta herkesin sorgulandığı ve bulunan ipuçlarının gündeme getirildiği kısımlarda durup katil kesin bu çünkü böyle sebepleri var diye her bir karakter için ayrı bir cinayet senaryosu oluşturup, kitabın sonunda dumura uğramak beni biraz şaşırttı. Çünkü başından beri asla işaret dahi etmediği bir karakteri kitabın sonunda katil olarak gördük. Cinayeti işleme motivasyonu, aileye dahil oluşu sonda ancak anlaşılabildi elbette de, eğri oturup doğru konuşalım Agatha'cığım sence de biraz fazla göklerden düşmüş olmadı mı katilimiz ? Yani evet bir iki kez ağız ucu ile bize gayrimeşru çocuk atıfında bulunuldu ama bunu anlamalı mıydık gerçekten? Ya da anlayabilir miydik? Sorgulama süreçleri, Hercule Poirot isimli dedektifimizin zekası ve detaycılığı okudukça beni daha bir etkisi altına aldı. Sherlockvari esintileri oldum olası sevmişimdir ve Mr. Poirot'a da hayran olmamak elde değil. Beyefendiciğimizin sorgu sırasında takındığı tavır, nokta atışı soruları okurken insanın beyin kıvrımlarını gıdıklar cinsten. Öyle ya da böyle, Agatha Christie okumak polisiye filmi izliyor gibi hissettiriyor ve kitabı tüm eksi ve artıları ile sevdim. Öneridir.
Noel'de CinayetAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20185,9bin okunma