Tülay Ersan’ın Can Yeleği adlı eseri, kırılgan hayatların ortasında tutunma çabasını merkeze alan, duygu yoğunluğu yüksek bir anlatı sunuyor. Kitap, bireyin içsel savrulmalarını, kayıp duygusunu ve hayatta kalma refleksini güçlü bir metafor üzerinden ele alıyor: Can yeleği, yalnızca fiziki bir kurtuluş aracı değil, ruhsal bir dayanak olarak karşımıza çıkıyor.
Ersan’ın dili sade ama derinlikli; abartıya kaçmadan insan ruhunun en hassas noktalarına temas ediyor. Metin boyunca sessizlik, bekleyiş ve iç konuşmalar belirgin bir ritim oluşturuyor. Yer yer lirikleşen anlatım, okuru hem duygusal hem düşünsel bir yakınlığa davet ediyor. Can Yeleği, modern insanın görünmez yaralarına dikkat çeken, sessiz ama etkili bir edebi duruş sergiliyor.
Yazar Künyesi:
Tülay Ersan — Çağdaş Türk edebiyatında insan psikolojisini, kırılganlıkları ve gündelik hayatın görünmeyen yönlerini odağına alan bir yazardır. Sade dili ve güçlü metaforlarıyla dikkat çeken Ersan, Can Yeleği ile bireyin hayata tutunma mücadelesini incelikli bir anlatımla ele alır. Can Yeleği
Can YeleğiTülay Ersan · Ersan Yayınları · 20173 okunma