#neokudum
#novellaneokuyor
#hediye
Zamanın ve Anıların Sarmalında: Kedi Uykusu
Bugün elimde, ince ama derinliğiyle beni içine çeken sarsıcı bir hikaye var: Tuba Ayşe Özgür’den “Kedi Uykusu”.
Kitabı bitirdiğimde aklımda tek bir cümle kaldı: “Gidenler ve kalanlar... Ne gidenler aynı dönüyor ne de kalanlar aynı yerde bekliyor.”
Kitap Bize Ne Anlatıyor?
Hikayenin odağında Nejat var. Nejat, yıllar önce terk ettiği evine babasının ölüm haberiyle geri dönüyor; ancak bu dönüşle birlikte zaman ve mekan birbirine karışmaya başlıyor. Evden ayrıldığı andan itibaren geçen 15 koca yıl onun için adeta bir kayıp. Zamanın içinde gidip gelirken olayları değiştirmeye çalışıyor ama her müdahale akışı bambaşka bir yere sürüklüyor.
Neden Etkilendim?
Çocukluk Travmaları: Kitap, çocukken ruhumuza açılan yaraların yetişkinliğimizde de bizimle nasıl yol aldığını çok çarpıcı bir şekilde yüzümüze vuruyor. Anılar bazen silikleşse de etkileri hep bizimle.
Aile ve Adalet: Yazar; aile ilişkilerini, çocuklara yaklaşım şekillerini ve bir insanın kendi adaletini arayışını derinlemesine sorguluyor.
Zamanın Ruhu: Geçmişin bir noktasında takılıp kalanları, o anı tekrar tekrar yaşayanları anlatan, düşündürücü bir kurgu.
Eğer siz de ince bir kitabın içine sığdırılmış devasa bir derinlik arıyorsanız, Nejat’ın bu gizemli ve hüzünlü hikayesine mutlaka ortak olmalısınız. Kendi çocukluğunuza ve anılarınıza bakış açınız değişebilir.
Sizce geçmişi değiştirmek mümkün olsaydı, bu bugünkü “siz”i nasıl etkilerdi? Anılarınızda saklı kalan o ‘silik hatıralar’ sizinle mi yol alıyor?
@tubaayseozgur
@eyobiiyayinlari