#okudumbitti "Hatıralar ne tuhaf arşivlerdi.Bir kez o tozlu dolaplarından çıkarmaya gör, her anı birbiri ardına gün yüzüne çıkıyordu.'
Bırak içindeki çocuk sadece güzel anılarını anlatsın,kötü olanları nasılsa seni tanıdıkça yaşayacağım."
Desene insan yaş almayı yaşlanmak sanırmış.Asıl şimdi anlıyorum yaşlanmak hayal kırıklıklarının çokluğuyla orantılıymış.Yani bizi yaşlandıran geçen yıllar değil,yüreğimize yük olanlarmış."
Merhaba kitap dostlarım.Bugün duygusal yoğunluğu fazla olan, okuyucunun kalbinin ritmini etkileyen unutulmayacak bir kitapla geldim.
romanoku yayınları tarafından yayımlanan Mine Çiğdem Özcan hocamın kaleme aldığı eser aşkı,insan ilişkilerini,geçmiş travmaları,aile dinamiklerini duygusal ve akıcı bir dille anlatıyor.
Kitabı sadece bir aşk romanı olarak değerlendirmek bu esere ve yazara haksızlık olur.Eser okuyucuyu öyle yerlerden vuruyor ki, okuyucu aşkın yanında, geçmiş yaralarıyla, kimlikleriyle yüzleşen dostluk, ihanet,kişisel çatışmalar ve aile bağlarını anlatan karakterleri inanılmaz benimsiyorlar.Onlarla empati kurup yaşadıklarına, yaşam yolculuklarının ortak oluyorlar.
Kitabımızın ana karakterleri Leyla, Cihan,Ferhat. Diğer karakterlerimiz Özlem, Demir ve Sıla.
Leyla ve Ferhat altı yaşından beri birbirleriyle dost iki insan. Leyla Ferhat'ın gözlerinde kocaman bir orman görüyor ilk tanıştıklarında. Ferhat ise her ne kadar dostluğun arkasına sığınsa da sırf Leyla'yı kaybetmemek uğruna çocukluktan başlayan aşkını saklıyor.Cihan ise Leyla'ya ilk görüşte aşık olan oldukça romantik, acı dolu bir geçmişe sahip karakter.Leyla da bu aşka fazlasıyla karşılık veriyor. Her şey güzel giderken Leyla'nın doğum gününde yurtdışından gelen telefon hayatlarını geri dönülmez bir biçimde etkiliyor. Aradan 10 yıl gibi uzun bir süre geçiyor artık saklanan sırların açığa çıkma geçmişin yükünün hafifleme zamanı Cihan'ın sakladığı sırlar.Leyla'nın kırgınlığı ve duygusal çalkantıları Ferhat'ın Leyla'ya karşı hislerini bastırma çabası, Özlem'in kocası Ferhat'ın tavırları ve geçmiş yaşantısının etkisiyle bir uyanış yaşaması,Sıla karakterinin geçmiş travmaları ve kendine biçtiği, kitabın seyrini etkileyen sonu.Her sır 'Vuslat Akşamı'nı bekliyor.