2025 34. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2025 23:54
FRP tadında yazılmış; bol kan, savaş, ölüm ve geyik muhabbeti içeren karanlık fantazi kitabımızı bitirmiş bulunmaktayım. Birbirinden oldukça farklı ana karakterlerin uyumu muazzam seviyelerde olmuş. Her bölümün bir "Boss"u yani ana düşmanı, ve o ana düşmanı yenmede başrol oynayan bir "MVP" yani en değerli oyuncumuz var. Bir bölümde toplu mezarlardan çıkan ölüler yardımımıza koşarken başka bir sayfa kurta dönüşen karakterimiz dost düşman ayır etmeden ortalığı parçalıyor. Ölüm çeşitliliği oldukça fazla. Bazı karakterleri bir tık daha beğendim. Ölümsüz Jakop, Brandon Sanderson evreninden Elantris yerlisi tadında olmuş. Ölemiyor lakin acılar ve sızılar her adımında onunla birlikte. Baron Rikard klasik eski kafa vampir karakteri. Aristokrat, alaycı ve büyüleyici. Baptiste üzerine bambaşka kitapların yazılabileceği çok özel bir karakter olmuş. Her işten anlayan, her yerde dostlar ve düşmanlar bırakan, zeki olduğu kadar çekici. Ve Baltazar... Necromancer karakterleri her daim seven biri olarak olaya her dahil oluşunda büyük keyif aldım. Özellikle Baptiste ile diyalogları ve kendisini bağlayan büyüyü bozmaya çalışırken ki çabası okur olarak sizi fark etmeden kitaba çok daha fazla bağlıyor. Yazarın altıncı kitabını okuyan bir okur olarak Joe Abercrombie özlemine şifa mahiyetinde bir kitap olmuş. Okuduğunuz için teşekkürler.
ŞeytanlarJoe Abercrombie · İthaki Yayınları · 202578 okunma
Elinize sağlık efendim,baya ilgimi çekti kitap sayenizde.
Kendi türünde çok başarılı yazılmış, teşekkür ederim :)